Суп «Şurpa» зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Шурпа - це смачний і ситний узбецький суп з м'яса, картоплі, морква. Традиційна шурпа готується з баранини на кістки. Сьогодні розповім рецепт, як приготувати суп «Шурпа» зі свинини.
Смак баранини багатьох бентежить, тому її замінюють яловичиною і свининою. Від звичайного супу шурпа відрізняється тим, що інгредієнти для неї нарізані великими шматками. Блюдо ситне і поживне, воно відмінно втаязикє голод. В Узбекистані його подають на свята і навіть на весілля.
- Свинина - 400 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець, цукор - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Вода - 1, 5-2 L
- Braai - За смаком
- Перець чилі - За смаком
1
М'ясо гарненько вимийте і обріжте жилки, потім витріть його серветками.
2
Сковороду розігрійте з додаванням невеликої кількості рослинного масла, обсмажте м'ясо протягом 15-20 хвилин. Потім викладіть м'ясо в каструлю.
3
Овочі гарненько вимийте. Картоплю очистіть і наріжте крупно. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, а морква - великими шматками.
4
Після м'яса обсмажте до м'якості цибулю з морквою, перекладіть овочі в каструлю до м'яса, залийте водою. Варіть 1, 5-2 годину, знімаючи піну, що утворилася.
5
Помідори вимийте і очистіть від шкірки, наріжте їх шматочками і додайте в суп, коли м'ясо буде м'яке.
6
Додайте картоплю і перець чилі, варите 15 хвилин, потім викладіть зелень і дрібно нарізаний часник, за смаком додайте сіль, чорний мелений перець і сіль.
7
Готуйте 2 хвилини і вимкніть вогонь. Залиште на плиті на 10-15 хвилин. Подавайте шурпу гарячої, із зеленню.