Суп «Şurpa»
(покроковий рецепт з фото)
Східна кухня завжди славилася своїми ароматними і пряними стравами, суп "шурпа" одне з них. Насичений густий і наваристий суп з м'яса і овочів, дуже смачний і обов'язково сподобається вашій родині.
Суп "шурпа" - це різновид заправних супів, традиційних для країн Сходу. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати це східне блюдо за традиційним рецептом. У східних країнах "шурпу" готують з баранини або м'яса птиці і рідко замінюють яловичиною. Використовують багато крупно нарізаних овочів: морква, картоплі і цибулі. Удосталь додають зелень і прянощі. Традиційна посуд для приготування "шурпу" - котел. Але можна використовувати і товстостінну чавунну каструлю з антипригарним покриттям.
- Баранина м'якоть - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 200 грам
- Солодкий перець - 200 грам
- Помідори - 200 грам
- Картопля - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 5 зубчиків
1
М'ясо промийте і наріжте великими шматочками.
2
Овочі, крім помідорів, почистіть і крупно наріжте.
3
В чавунну каструлю з товстим дном налийте олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору, додайте м'ясо.
4
Коли м'ясо обсмажиться з усіх боків, додайте 1, 5-2 літра води і тушкуйте близько години.
5
Позика додайте моркву, помідори і солодкий перець. Гасіть ще 20 хвилин.
6
Потім покладіть картоплю, зелень і спеції. Нехай суп кипить, поки картопля повністю не звариться. Подавайте суп, поки він ще теплий.
7
Смачного!