Африканський горіховий суп
(покроковий рецепт з фото)
Азіатська і східна кухні вже давно стали для багатьох звичними. Я ж хочу запропонувати вам маленьке кулінарне подорож до Африки, щоб спробувати наваристий, ароматний і апетитний супчик.
Я покажу, як приготувати африканський горіховий суп з бататом. Ця страва за консистенцією дуже густе, чимось нагадує навіть спекотне. Але при бажанні ви можете зробити його і рідшим. Суп без м'яса, бульйон використовуйте овочевий або ж чисту воду. Якщо вам до душі експерименти на кухні, то рекомендую рецепт на замітку. Процес не дуже складний, інгредієнти цілком доступні. Такого ви точно ще не пробували!
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 4 зубчики
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Благословення - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Спеції - За смаком (пластівці гострого перцю, зіра, сіль)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Арахісова паста - 100 грам
- Kollard - За смаком (листова капуста)
- Петрушка і арахіс - За смаком (для подачі)
- Овочевий бульйон - 1.5 L
1. Очистіть і натріть на тертці імбир і часник.
2. Цибулю очистіть і подрібніть. Батат очистіть і наріжте невеликими кубиками. У каструлі розігрійте олію. Обсмажте імбир з часником буквально хвилинку.
3. Додайте в каструлю батат і цибулю. Смажте на середньому вогні хвилин 5, помішуючи. Всипте спеції за смаком.
4. Основна родзинка супу - арахісова паста. Додайте її в каструлю.
5. Викладіть томатну пасту і акуратно все перемішайте.
6. Влийте в каструлю овочевий бульйон або гарячу воду.
7. Поки суп закипає, можна зайнятися листової капустою. Vımoyte kollard, обсушити, видаліть щільні перетинки і наріжте листя.
8. Викладіть в каструлю і варіть суп на дуже повільному вогні до м'якості батата.
9. Перед подачею можна доповнити блюдо жменею смаженого арахісу і свіжої петрушки.
Смачного!
Смачного!