Рецепт Яєчня в помідорі більш африканський фото

Яєчня в помідорі більш африканський
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Овочі, Яйця, Помідор, Гострий перець
Дієтичне харчування
На обід, На швидку руку, На сніданок
Яєчня, Гостре

Сьогодні дізнаємося, як приготувати яєчню в томаті по-африканськи або Шакшука. Це гостре, зігріваючий блюдо на сніданок або обід стане запорукою вашої бадьорості на весь день. Подається з хлібом або питою.

Батьківщина цього гострого і ситного страви - жаркий Туніс. Шакшука можна приготувати на чавунній сковороді в духовці для більшої користі, але і проста плита з успіхом впорається з цією справою. Спеції ви можете використовувати всі за рецептом, але можете прибрати будь-яку, якщо вона вам не до смаку. Готуйте з задоволенням!

  • Яйця - 3 штуки
  • Перець червоний пекучий - 1 штука
  • Перець червоний солодкий - 1 штука
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Томати у власному соку - 0, 5 L
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Петрушка - 1 пучок (для подачі)
  • Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
  • Коріандр мелений - 1/2 чайних ложки
яєчня в помідорі більш африканський - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, цибуля, часник очистіть.
яєчня в помідорі більш африканський - фото крок 2
Перець солодкий і гіркий розріжте навпіл, видаліть насіння і плодоніжки. Наріжте дрібними кубиками.
яєчня в помідорі більш африканський - фото крок 3
Оливкова олія розігрійте на сковороді (по можливості чавунної), додайте зіру, дрібно нарізані цибулю і часник. Готуйте до м'якості овочів. Тепер черга перцю, перець, мускатного горіха, koriandra: перемішайте і готуйте протягом двох хвилин.
яєчня в помідорі більш африканський - фото крок 4
Додайте томати у власному соку, очищені від шкірки. Готуйте до випаровування рідини і загустіння соусу, приблизно 10-15 хвилин.
яєчня в помідорі більш африканський - фото крок 5
Ложкою зробіть поглиблення в соусі для яєць. Вбийте в них яйця, приправити сіллю, поперчіть за смаком. Накрийте кришкою і дочекайтеся, поки яйця не будуть приготовлені на ваш смак. Нам подобається, щоб жовток залишився рідким.
яєчня в помідорі більш африканський - фото крок 6
Посипте рубаною петрушкою, подавайте яєчню гарячої на підігрітою посуді.
яєчня в помідорі більш африканський - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти