Яєчня в помідорі більш африканський
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні дізнаємося, як приготувати яєчню в томаті по-африканськи або Шакшука. Це гостре, зігріваючий блюдо на сніданок або обід стане запорукою вашої бадьорості на весь день. Подається з хлібом або питою.
Батьківщина цього гострого і ситного страви - жаркий Туніс. Шакшука можна приготувати на чавунній сковороді в духовці для більшої користі, але і проста плита з успіхом впорається з цією справою. Спеції ви можете використовувати всі за рецептом, але можете прибрати будь-яку, якщо вона вам не до смаку. Готуйте з задоволенням!
- Яйця - 3 штуки
- Перець червоний пекучий - 1 штука
- Перець червоний солодкий - 1 штука
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Томати у власному соку - 0, 5 L
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - 1 пучок (для подачі)
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
- Коріандр мелений - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, цибуля, часник очистіть.
Перець солодкий і гіркий розріжте навпіл, видаліть насіння і плодоніжки. Наріжте дрібними кубиками.
Оливкова олія розігрійте на сковороді (по можливості чавунної), додайте зіру, дрібно нарізані цибулю і часник. Готуйте до м'якості овочів. Тепер черга перцю, перець, мускатного горіха, koriandra: перемішайте і готуйте протягом двох хвилин.
Додайте томати у власному соку, очищені від шкірки. Готуйте до випаровування рідини і загустіння соусу, приблизно 10-15 хвилин.
Ложкою зробіть поглиблення в соусі для яєць. Вбийте в них яйця, приправити сіллю, поперчіть за смаком. Накрийте кришкою і дочекайтеся, поки яйця не будуть приготовлені на ваш смак. Нам подобається, щоб жовток залишився рідким.
Посипте рубаною петрушкою, подавайте яєчню гарячої на підігрітою посуді.
Смачного!