Тільки набагато більш татаро
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще ніколи не пробували чак-чак по-татарськи, тоді обов'язково рекомендую приготувати цю страву вдома. Традиційно його роблять тільки на свята, проте вельми складно втриматися від спокуси.
Тільки набагато більш татаро - це дивовижне блюдо. Однією з головних його особливостей є досить великий термін зберігання - більше місяця. Хоча навряд чи можна встояти і не з'їсти його раніше. Форми можна надавати абсолютно будь-які, як і прикраси.
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 300-400 грам
- Мед - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Рослинна олія - 300-400 мілілітрів
1. Приготувати чак-чак по-татарськи в домашніх умовах можна і без урочистого приводу, якщо вже дуже хочеться спробувати цю неймовірну насолоду. Для початку потрібно замісити тісто. З'єднати яйця з дрібкою солі і поступово вводити борошно. Коли тісто стане досить крутим, його потрібно відкласти в сторону приблизно на 20 хвилин.
2. Для приготування цієї страви також знадобиться марля. Її необхідно намочити і відправити в морозильник.
3. Коли тісто трохи "відпочило" його можна розкачати. Товщина його повинна бути близько 2 мм.
4. Гострим ножем акуратно розрізати тісто на смужки.
5. Потім досить тривалий і копіткий процес - кожну смужку потрібно нарізати так, щоб вийшли невеликі брусочки.
6. У каструлі з товстим дном або сотейнику нагріти рослинне масло (воно повинно бути розпечене). По черзі відправляти туди брусочки тіста, злегка обсмажуючи. Кожна партія буде смажитися близько 3 хвилин, не більше того. Тісто не повинно горіти і ставати коричневим. Далі обсмажені брусочки слід викласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.
7. З'єднати цукор з медом і відправити на вогонь. Довести до кипіння і трохи проварити сироп.
8. Готовий сироп з'єднати з тістом і ретельно перемішати.
9. Підготовленої заздалегідь марлею застелити глибоку тарілку або блюдо. Швидко викласти тісто з сиропом.
10. Зверху накрити тарілкою і щільно притиснути. Потім конструкцію перевернути і акуратно зняти марлю. Чак-чак по-татарськи в домашніх умовах може бути абсолютно будь-якої форми. Зробити це можна за допомогою тієї ж марлі, знову змочивши її. Найскладніше - це дати можливість блюдо постояти 2 дня, а потім почати дегустацію.