Рецепт Тільки набагато більш татаро фото

Тільки набагато більш татаро
(покроковий рецепт з фото)

Тісто
Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Якщо ви ще ніколи не пробували чак-чак по-татарськи, тоді обов'язково рекомендую приготувати цю страву вдома. Традиційно його роблять тільки на свята, проте вельми складно втриматися від спокуси.

Опис приготування:

Тільки набагато більш татаро - це дивовижне блюдо. Однією з головних його особливостей є досить великий термін зберігання - більше місяця. Хоча навряд чи можна встояти і не з'їсти його раніше. Форми можна надавати абсолютно будь-які, як і прикраси.

  • Яйця - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 300-400 грам
  • Мед - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Рослинна олія - 300-400 мілілітрів
тільки набагато більш татаро - фото крок 1
1. Приготувати чак-чак по-татарськи в домашніх умовах можна і без урочистого приводу, якщо вже дуже хочеться спробувати цю неймовірну насолоду. Для початку потрібно замісити тісто. З'єднати яйця з дрібкою солі і поступово вводити борошно. Коли тісто стане досить крутим, його потрібно відкласти в сторону приблизно на 20 хвилин.
тільки набагато більш татаро - фото крок 2
2. Для приготування цієї страви також знадобиться марля. Її необхідно намочити і відправити в морозильник.
тільки набагато більш татаро - фото крок 3
3. Коли тісто трохи"відпочило" його можна розкачати. Товщина його повинна бути близько 2 мм.
тільки набагато більш татаро - фото крок 4
4. Гострим ножем акуратно розрізати тісто на смужки.
тільки набагато більш татаро - фото крок 5
5. Потім досить тривалий і копіткий процес - кожну смужку потрібно нарізати так, щоб вийшли невеликі брусочки.
тільки набагато більш татаро - фото крок 6
6. У каструлі з товстим дном або сотейнику нагріти рослинне масло (воно повинно бути розпечене). По черзі відправляти туди брусочки тіста, злегка обсмажуючи. Кожна партія буде смажитися близько 3 хвилин, не більше того. Тісто не повинно горіти і ставати коричневим. Далі обсмажені брусочки слід викласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.
тільки набагато більш татаро - фото крок 7
7. З'єднати цукор з медом і відправити на вогонь. Довести до кипіння і трохи проварити сироп.
тільки набагато більш татаро - фото крок 8
8. Готовий сироп з'єднати з тістом і ретельно перемішати.
тільки набагато більш татаро - фото крок 9
9. Підготовленої заздалегідь марлею застелити глибоку тарілку або блюдо. Швидко викласти тісто з сиропом.
тільки набагато більш татаро - фото крок 10
10. Зверху накрити тарілкою і щільно притиснути. Потім конструкцію перевернути і акуратно зняти марлю. Чак-чак по-татарськи в домашніх умовах може бути абсолютно будь-якої форми. Зробити це можна за допомогою тієї ж марлі, знову змочивши її. Найскладніше - це дати можливість блюдо постояти 2 дня, а потім почати дегустацію.

Схожі рецепти