Ак-суп
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті Ви дізнаєтеся, як приготувати "ак-сорпа" . Ця страва традиційно готують з баранини. Тому воно має характерний ароматом і незабутнім смаком. Рекомендується до обіду!
Ця страва вважається дуже поживним і калорійним. Тому прекрасно втаязикє голод. Поївши такого супу, і другої страви можете не захотіти. Тут є усе: і овочі, і м'ясо. Повноцінний раціон!
- Баранина (грудинка) - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Морква середня - 1 штука
- Цибуля ріпчаста середній - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
Промиваємо м'ясо водою і викладаємо баранину в каструлю. Заливаємо водою з-під крана і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вода скипить. Кидаємо лаврушку, вогонь робимо тихіше, солимо і варимо близько двох годин. Варити слід під кришкою.
Виймаємо баранину з каструлі. Готовий бульйон проціджуємо через сито. Лавровий лист вже не знадобиться, його теж виймаємо.
Чистимо всі наші овочі, крім цибулі. Промиваємо водою. Крупно нарізаємо картопля, морква - півкільцями. Ріжемо м'ясо великим штрихом. Варимо овочі з м'ясом в бульйоні до готовності картоплі.
Для 10-15 хвилин до готовності солимо сорпа. Можна додати будь-яку зелень за бажанням. Подаємо в гарячому вигляді. Смачного!