Рецепт Ак-суп фото

Ак-суп
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
М'ясо, Овочі, Морква, Баранина, Цибуля
Пісні страви
На обід
Супи

У цьому рецепті Ви дізнаєтеся, як приготувати "ак-сорпа" . Ця страва традиційно готують з баранини. Тому воно має характерний ароматом і незабутнім смаком. Рекомендується до обіду!

Ця страва вважається дуже поживним і калорійним. Тому прекрасно втаязикє голод. Поївши такого супу, і другої страви можете не захотіти. Тут є усе: і овочі, і м'ясо. Повноцінний раціон!

  • Баранина (грудинка) - 1 кілограм
  • Картопля - 1 кілограм
  • Морква середня - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста середній - 1 штука
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Часник - 3 зубчики
ак-суп - фото крок 1
Промиваємо м'ясо водою і викладаємо баранину в каструлю. Заливаємо водою з-під крана і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вода скипить. Кидаємо лаврушку, вогонь робимо тихіше, солимо і варимо близько двох годин. Варити слід під кришкою.
ак-суп - фото крок 2
Виймаємо баранину з каструлі. Готовий бульйон проціджуємо через сито. Лавровий лист вже не знадобиться, його теж виймаємо.
ак-суп - фото крок 3
Чистимо всі наші овочі, крім цибулі. Промиваємо водою. Крупно нарізаємо картопля, морква - півкільцями. Ріжемо м'ясо великим штрихом. Варимо овочі з м'ясом в бульйоні до готовності картоплі.
ак-суп - фото крок 4
Для 10-15 хвилин до готовності солимо сорпа. Можна додати будь-яку зелень за бажанням. Подаємо в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти