Суп зі свинини з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ситний ароматний суп з квасолею - це і смачне, і поживну страву. Адже ні для кого не секрет, що в квасолі міститься багато корисних речовин. Відмінний суп для холодної пори року!
Єдиним недоліком цього супу є те, що вариться він досить довго. Та ще й квасоля перед варінням повинна постояти. Але любителів цього представника бобових ці труднощі не злякають, адже так? З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати незвичайно смачний і ароматний суп зі свинини з квасолею. Такого супу ви ще не їли, тому читаємо і готуємо!
- Квасоля - 400 грам
- Свинячий бочок - 200-250 грам (краще копчений)
- Мал - 3/4 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 6-8 зубчиків (за смаком)
- Помідори - 400 грам (консервовані у власному соку)
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Оцет винний - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Гострий соус - 0, 5-1 чайних ложки (типу "табаско" )
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
Квасоля попередньо замочуємо в холодній воді години на 4, потім промиваємо її. Перекладаємо в каструлю, додамо свинячий бочок і рис. Додамо 2 літра води і варимо приблизно 1 годину з моменту закипання.
Помідори викладемо в миску, измельчим, перець харчування, прованські трави, сіль і перець.
Очистимо цибулю і часник, наріжемо досить крупно.
Через годину варіння квасоля ще не розварилася, але нам цього і не треба. Дістанемо з каструлі свинину.
Квасоля варилася в невеликій каструлі, тому перекладаю її в каструлю побільше. Додаємо помідори, цибуля, часник і приблизно 0, 5 літра гарячої води. Варимо близько 45-50 хвилин на невеликому вогні.
М'ясо розбираємо на невеликі шматочки і відправляємо назад в каструлю.
А тепер за допомогою блендера перетворюємо звичайний суп в суп-пюре, хоча тут відразу скажу, що можна подрібнювати суп не повністю, нехай у пюреподібних бульйоні будуть і цілі квасолини.
Змішуємо винний оцет, оливкова олія і гострий соус. Додаємо в суп і прибираємо каструлю з плити.
Даємо супу настоятися пару-трійку хвилин, а після можемо подавати його хоч з сухариками, хоч з вареним яйцем.