Сухарний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати свою сім'ю смачним і економним пирогом? Тоді дотримуйтесь рецептом! Ви можете використовувати будь-який наповнювач, наприклад, свіжі і консервовані фрукти. Тут головний інгредієнт - хліб!
Подавайте пиріг в теплому вигляді з кулькою ванільного морозива. Сухарі для пирога можете зробити самостійно з черствого хліба або купіть вже готові. Запевнюю вас, вийде дуже смачний десерт для всієї родини!
- Хліб - 400 грам (черствий)
- Яблука - 700 грам
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Яйця - 5 штук
- Молоко - 250 мілілітрів
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
1
Черствий хліб наріжте невеликими кубиками, потім розкладіть на деку і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, потім вийміть і остудіть.
2
Вимийте яблука і розріжте їх на 2 частини, видаліть насіння і хвостики, потім наріжте невеликими кубиками.
3
Розтопіть 4 столові ложки вершкового масла в сковороді, потім додайте борошно і ¾ склянки цукру, гарненько перемішайте віночком.
4
Викладіть в сковороду яблука, додайте корицю, влийте воду і тушкуйте на середньому вогні близько 15-20 хвилин, до м'якості.
5
Викладіть вміст сковороди в сито або друшляк, відокремте сік від м'якоті і відкладіть його вбік.
6
Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть хлібні сухарі (вийде 2 шару), потім розподіліть яблука так, щоб деякі шматочки потрапили між сухариками.
7
В окремій мисці змішайте 4 столові ложки розтопленого вершкового масла, яйця, молоко, екстракт ванілі, цукор, що залишився, корицю.
8
Вилийте приготовлену суміш поверх яблук і трохи притисніть руками, випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
9
Дістаньте пиріг з духовки і полийте його раніше відокремленим соком, який утворився від приготування яблук, знову відправте на пару хвилин в духовку.
10
Подавайте теплий пиріг з кулькою вершкового морозива. Смачного!