Страсбурзький пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати Страсбурзький пиріг, досить складний. У ньому безліч інгредієнтів, серед яких печінку, які запікаються в тесті для збереження форми. Зате він дуже смачний і святковий.
Начинка в пирозі складається з трьох шарів, кожен з яких потрібно приготувати окремо. Тому пиріг виходить неймовірно ситним і незрівнянно смачним. Його доречно подавати на будь-яке торжество. Найкраще Страсбурзький пиріг поєднується з квасом.
- Куряче філе - 450 грам
- Яйце - 1 штука (в тісто)
- Куряча печінка - 800 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Білий хліб - 50 грам
- Телятина - 400 грам
- Печериці - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Копчена грудинка - 250 грам
- Червоне сухе вино - 50 мілілітрів
- Молоко - 130 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки (в омлеті)
- Листкове тісто - 600 грам
1
Печінка відварити в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Телятину наріжте маленькими шматочками і обсмажте у вершковому маслі.
2
Через м'ясорубку пропустіть печінку, копченую грудинку и телятину. У цей фарш додайте білий м'якуш, замочений в молоці.
3
Яйця збийте вінчиком, додайте трохи молока і приготуйте омлет. Коли він охолоне, дрібно порубати його ножем, додайте подрібнені волоські горіхи і відправте в фарш. Додайте сіль, перець і мускатний горіх.
4
Для другого шару начинки наріжте пластинами печериці та збризніть їх вином.
5
Третій шар складається з дрібно нарізаного курячого філе. Можна також порвати його на волокна.
6
Тісто попередньо тримайте в холодильнику. Потім розділіть на 2 частини, розкачайте його тонко. Форму застеліть пергаментом, покладіть в неї розкачане тісто. Потім чергуйте начинки: м'ясну, грибну і курячу. Закрийте пиріг другою частиною тіста і защипніть краю.
7
Випікайте пиріг при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. Для 10 хвилин до закінчення змастіть пиріг жовтком.