Страсбурзький пиріг зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Страсбурзький пиріг зі сливами - смачний і простий сирний пиріг, який готується зі свіжими сливами. Тісто для пирога готується з борошна, маргарину, цукру і одного яйця. Все просто і геніально!
Опис приготування:
Страсбурзький пиріг зі сливами я готувала вперше, і скажу вам, залишилася в повному захваті! Вийшло ніжне сирне суфле в поєднанні зі сливою, яка повністю просочується ароматом кориці. Це просто чудово! Простий рецепт Страсбурзького пирога зі сливами я прочитала в якійсь старій кулінарній книзі (без картинок і покрокових фотографій) і все ж таки зважилася спробувати приготувати. Не прогадала - вийшло дуже смачно, нехай і не ідеально. Чудовий пиріг. Раджу
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 60 грам(+ 100 гр в начинку)
- Маргарин - 125 грам (або масло)
- Яйце - 1 штука
- Сир - 250 грам
- Крем 20% - 200 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Окремо жовток і білок - 2 штуки
Маргарин рубаємо ножем. Потім маргарин змішуємо з борошном і цукром до дрібної крихти. Додаємо яйце і замішуємо тісто. Готове тісто відправляємо в холодильник хвилин на 30, потім розгортаємо його і укладаємо в форму, виліплюючи бортики. Зверху щільним рядом викладаємо сливи. Кожну сливу, злегка надрезаем, витягуємо кісточку, "фаршируємо" чайною ложкою цукру і невеликою кількістю кориці. Складаємо надрізами вгору.
Білки відділяємо від жовтків. Потім в зручній посуді блендером збиваємо сир зі сметаною і цукром. Потім додаємо крохмаль і жовтки. Білки збиваємо окремо (! !! ) і потім акуратно вводимо їх в сирну суміш. Перемішуємо все і заливаємо сливи.
Зверху посипаємо цукром і корицею.
Пиріг відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 170 градусів духовку приблизно на годину. Якщо Ваша духовка працює добре, то може бути доведеться прибрати пару десятків градусів, щоб пиріг не згорів. Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо йому охолонути.
Пиріг повинен повністю охолонути, після чого подаємо його до столу. Смачного!