Рецепт Страсбурзький пиріг зі сливами фото

Страсбурзький пиріг зі сливами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Слива
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , 8 березня
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Страсбурзький пиріг зі сливами - смачний і простий сирний пиріг, який готується зі свіжими сливами. Тісто для пирога готується з борошна, маргарину, цукру і одного яйця. Все просто і геніально!

Опис приготування:

Страсбурзький пиріг зі сливами я готувала вперше, і скажу вам, залишилася в повному захваті! Вийшло ніжне сирне суфле в поєднанні зі сливою, яка повністю просочується ароматом кориці. Це просто чудово! Простий рецепт Страсбурзького пирога зі сливами я прочитала в якійсь старій кулінарній книзі (без картинок і покрокових фотографій) і все ж таки зважилася спробувати приготувати. Не прогадала - вийшло дуже смачно, нехай і не ідеально. Чудовий пиріг. Раджу

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 60 грам(+ 100 гр в начинку)
  • Маргарин - 125 грам (або масло)
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 250 грам
  • Крем 20% - 200 грам
  • Крохмаль - 50 грам
  • Окремо жовток і білок - 2 штуки
страсбурзький пиріг зі сливами - фото крок 1
Маргарин рубаємо ножем. Потім маргарин змішуємо з борошном і цукром до дрібної крихти. Додаємо яйце і замішуємо тісто. Готове тісто відправляємо в холодильник хвилин на 30, потім розгортаємо його і укладаємо в форму, виліплюючи бортики. Зверху щільним рядом викладаємо сливи. Кожну сливу, злегка надрезаем, витягуємо кісточку, "фаршируємо" чайною ложкою цукру і невеликою кількістю кориці. Складаємо надрізами вгору.
страсбурзький пиріг зі сливами - фото крок 2
Білки відділяємо від жовтків. Потім в зручній посуді блендером збиваємо сир зі сметаною і цукром. Потім додаємо крохмаль і жовтки. Білки збиваємо окремо (! !! ) і потім акуратно вводимо їх в сирну суміш. Перемішуємо все і заливаємо сливи.
страсбурзький пиріг зі сливами - фото крок 3
Зверху посипаємо цукром і корицею.
страсбурзький пиріг зі сливами - фото крок 4
Пиріг відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 170 градусів духовку приблизно на годину. Якщо Ваша духовка працює добре, то може бути доведеться прибрати пару десятків градусів, щоб пиріг не згорів. Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо йому охолонути.
страсбурзький пиріг зі сливами - фото крок 5
Пиріг повинен повністю охолонути, після чого подаємо його до столу. Смачного!

Схожі рецепти