Пиріг на кефірі з сливами
(покроковий рецепт з фото)
З усіх солодких пирогів я найбільше люблю ті, в яких начинка має невелику кислинку. Для цих випадків краще всього підходять свіжі ягоди і деякі фрукти. Виходить справжня смакота.
Тим більше мені подобаються рецепти, в яких тесту не треба наполягати, а найкраще, якщо воно взагалі заливне. Загалом, я описала для вас, як приготувати пиріг на кефірі зі сливами. Така проста випічка, але її цілком можна подати і до святкового столу. Тільки те будете їсти її, поки вона ще свіжа і повітряна.
- Слива - 400 грам
- Борошно - 250 грам
- Кефір - 130 мілілітрів
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Цукор - 180 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Зливи промийте, видаліть кісточки наріжте плоди часточками.
Яйця збийте до піни (найкраще міксером). Потім обережно всипте цукор, продовжуйте збивати. Потім влийте кефір і масло. Перемішайте.
В іншу миску просійте борошно. Додайте до неї соду і сіль. Перемішайте інгредієнти. Всипте суху масу до яєчної. Замішайте тісто.
У форму для випічки влийте половину тіста. Зверху викладіть сливи.
У чашці змішайте корицю з чайною ложкою цукру. Сумішшю присипте сливи.
Зверху розподіліть тісто.
Запікайте пиріг в духовці при 180 градусах протягом 45-50 хвилин. Потім випічку залиште на 15 хвилин в теплі, щоб вона "дійшла" . Приємного чаювання!