Пиріг зі сливами (класичний)
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший пиріг зі сливами - солодка основа з пісочного сирного суфле, начинка з сливового джему і кислуватих слив. Для випічки ідеально підходять сливи "угорка" . Приємного чаювання!
У цьому рецепті добре поєднуються легка кислинка слив з солодким пісочним тістом. Сливовий джем надає додаткову соковитість пирога. Подробиці, як приготувати пиріг зі сливами (класичний), дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно - 175 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Слива - 300 грам(ugorka)
- Джем - 100 грам(slivovиy)
Підготуйте необхідні продукти. Зливи вимийте, обсушити.
Борошно, цукор, вершкове масло і яйця з'єднайте в чаші блендера, пробийте до однорідності. Зберіть тісто в кулю, розділи 2 частини, одна трохи більша за іншу. Більшу частину помістіть в холодильник, меншу - в морозильник на 20 хвилин.
Зливи розріжте на половинки, кісточки видаліть.
Більшу частину тіста розподіліть по дну і бортах форми для запікання (19h14 см), наколи тісто виделкою.
Викладіть джем (повидло).
Зверху половинки слив зрізом вгору.
Вийміть тісто з морозильника, натріть на крупній тертці, розкладіть поверх слив. Поставте пиріг пекти в духовку при 220 ° C на 20-30 хвилин до золотистого кольору.
Пиріг остудіть. Смачного!