Рецепт Пиріг зі сливами (класичний) фото

Пиріг зі сливами (класичний)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Слива
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Найпростіший пиріг зі сливами - солодка основа з пісочного сирного суфле, начинка з сливового джему і кислуватих слив. Для випічки ідеально підходять сливи "угорка" . Приємного чаювання!

У цьому рецепті добре поєднуються легка кислинка слив з солодким пісочним тістом. Сливовий джем надає додаткову соковитість пирога. Подробиці, як приготувати пиріг зі сливами (класичний), дивіться в покроковому рецепті.

  • Борошно - 175 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Слива - 300 грам(ugorka)
  • Джем - 100 грам(slivovиy)
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Зливи вимийте, обсушити.
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 2
Борошно, цукор, вершкове масло і яйця з'єднайте в чаші блендера, пробийте до однорідності. Зберіть тісто в кулю, розділи 2 частини, одна трохи більша за іншу. Більшу частину помістіть в холодильник, меншу - в морозильник на 20 хвилин.
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 3
Зливи розріжте на половинки, кісточки видаліть.
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 4
Більшу частину тіста розподіліть по дну і бортах форми для запікання (19h14 см), наколи тісто виделкою.
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 5
Викладіть джем (повидло).
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 6
Зверху половинки слив зрізом вгору.
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 7
Вийміть тісто з морозильника, натріть на крупній тертці, розкладіть поверх слив. Поставте пиріг пекти в духовку при 220 ° C на 20-30 хвилин до золотистого кольору.
пиріг зі сливами (класичний) - фото крок 8
Пиріг остудіть. Смачного!

Схожі рецепти