Стейк на електричному грилі
(покроковий рецепт з фото)
Маючи в наявності електричний гриль, приготуйте на ньому соковитий, обсмажений свинячий стейк, адже це справа 5-8 хвилин! Не забудьте його промаринувати, хоча б 30 хвилин, щоб м'ясо стало ароматним і соковитим.
Хто з нас не мріє про соковитому і рум'яному стейке на обід або вечерю? Це бажання легко здійснити, придбавши електричний гриль, адже тоді м'ясні страви можна буде готувати за лічені хвилини за уязика їх попереднього маринування.
- Свинина - 700 грам (м'якоть)
- Соєвий соус - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 4 щіпки (мелений)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Промийте свинячу м'якоть в воді. Плівки з бічних частин м'яса не зрізайте, так як завдяки їм стейк буде тримати форму. За бажанням можете приготувати страву не з м'якоті, а з шиї свинини, м'яса на кістці. Розріжте шматок на дві частини. Посоліть і поперчіть кожен шматок з усіх боків.
У глибоку ємність влийте соєвий соус і рослинне масло. Викладіть в ємність два шматки свинини і промаринується їх протягом 1 години при кімнатній температурі або 3 години в холодильнику, час від часу перевертаючи на інший бік.
Розжарити електричний гриль. За бажанням сторони гриля можна змастити олією. Викладіть на гриль стейки, притисніть другою частиною і обсмажуйте від 5 до 8 хвилин в залежності від потужності техніки і товщини м'яса.
Якщо гриль одинарний, то переверніть м'ясо через зазначений час на іншу сторону. Якщо подвійний, то воно буде повністю готове!
Викладіть стейки на тарілку і накрийте зверху мискою, щоб воно пропарити зсередини. Залиште протягом 8-10 хвилин. Або загорніть у фольгу.
Подавайте до столу рум'яні стейки з електричного гриля з овочами і зеленню, можна доповнити блюдо будь-яким соусом.