Фланках стейк на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо шашлик на пікніку вже злегка набрид, для різноманітності пропоную вам взяти на замітку цей рецепт. Ніжне м'ясо, тане в роті, стане відмінною ідеєю. Просто і нереально смачно. Запам'ятовуйте!
Відразу хочу сказати про одну важливу деталь: м'ясо попередньо потрібно замаринувати мінімум на 2 години до смаження, але найкраще залишити в холодильнику на ніч. Маринад надає приголомшливий смак і аромат! Перед подачею на стіл стейк можна доповнити соусом або свіжими овочами. Отже, Давайте розберемося, як приготувати фланках стейк на грилі.
- Фланках стейк - 800 грам
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Перець - За смаком
1. Стейк вимийте, обсушити і викладіть в глибоку миску. Додайте масло, соєвий соус, оцет, часник, мед і перець. Перемішайте і приберіть в холодильник.
2. Після викладіть стейк на решітку.
3. Перші 5 хвилин смажте на добре розігрітих вугіллі з двох сторін. Після змістите в сторону, де спека трохи менше і смажте ще хвилин 5.
4. Готовий стейк зніміть з вогню, загорніть у фольгу і залиште хвилин на 10.
5. Після наріжте порційними шматочками і фланках стейк на грилі готовий до подачі. Смачного!