Рецепт Фланках-стейк на грилі з соусом фото

Фланках-стейк на грилі з соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Говяжа вирізка, Часник, Імбир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви, Стейк, Соуси, До м'яса

Фланках стейк - нежирне і в общем-то жорстке м'ясо. Але правильно приготований і тонко нарізаний проти волокон стейк просто тане в роті. Маринад надає стейку чудовий смак і аромат.

Стейк наріжте перед самою подачею обов'язково поперек волокон на тонкі смужки. Так м'ясо зручно буде занурювати в соус. Соус необхідно кип'ятити досить довгий кількість часу, щоб прибрати будь-який ризик бактерій з маринаду. Крім того в процесі кип'ятіння соус буде зменшуватися і злегка густіти. Обов'язково приготуйте таке частування для свого чоловіка! З таким блюдом ви точно скорите його серце!

  • Фланках-стейк - 1 штука
  • Соєвий соус - 1/2 склянки
  • Червоне сухе вино - 1/2 склянки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Імбир - 50 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Перець чилі - 1/2 чайних ложки
  • Вода - 1/2 склянки
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 1
1. З'єднайте всі інгредієнти для маринаду в скляній або керамічному посуді. Замаринуйте в отриманої суміші на кілька годин, а краще на ніч.
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 2
2. Дочекайтеся, поки гриль розігріється, інакше якщо покласти м'ясо на холодну сковороду, воно прилипне і буде не дуже естетично виглядати. Для того, щоб перевірити розігрівся гриль чи ні, капніть на нього води. Якщо крапля зашипить, відправляйте на гриль стейк.
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 3
3. Обсмажуйте стейк, у цілому його 1, 5-2 хвилини. Після цього поверніть м'ясо на 45 градусів і обсмажуйте ще 1 хвилину на тій же стороні. Так вийде гарний і апетитний малюнок, який так асоціюється зі словом "гриль" .
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 4
4. Використовуючи ту ж техніку, прожарьте стейк і з іншого боку.
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 5
5. Коли ваш стейк обжарится, зніміть його з гриля і залиште на обробній дошці "відпочити" протягом декількох хвилин, перш ніж нарізати.
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 6
6. Поки стейк "доходить", займемося соусом. Процідіть маринад через дрібне сито, щоб не потрапили шматочки перцю, імбиру і часнику.
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 7
7. У маринад додайте півсклянки чистої питної води і поставте на вогонь.
фланках-стейк на грилі з соусом - фото крок 8
8. Коли маринад закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте випарювати соус 10-15 хвилин.

Схожі рецепти