Фланках-стейк на грилі з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Фланках стейк - нежирне і в общем-то жорстке м'ясо. Але правильно приготований і тонко нарізаний проти волокон стейк просто тане в роті. Маринад надає стейку чудовий смак і аромат.
Стейк наріжте перед самою подачею обов'язково поперек волокон на тонкі смужки. Так м'ясо зручно буде занурювати в соус. Соус необхідно кип'ятити досить довгий кількість часу, щоб прибрати будь-який ризик бактерій з маринаду. Крім того в процесі кип'ятіння соус буде зменшуватися і злегка густіти. Обов'язково приготуйте таке частування для свого чоловіка! З таким блюдом ви точно скорите його серце!
- Фланках-стейк - 1 штука
- Соєвий соус - 1/2 склянки
- Червоне сухе вино - 1/2 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Імбир - 50 грам
- Часник - 4 зубчики
- Перець чилі - 1/2 чайних ложки
- Вода - 1/2 склянки
1. З'єднайте всі інгредієнти для маринаду в скляній або керамічному посуді. Замаринуйте в отриманої суміші на кілька годин, а краще на ніч.
2. Дочекайтеся, поки гриль розігріється, інакше якщо покласти м'ясо на холодну сковороду, воно прилипне і буде не дуже естетично виглядати. Для того, щоб перевірити розігрівся гриль чи ні, капніть на нього води. Якщо крапля зашипить, відправляйте на гриль стейк.
3. Обсмажуйте стейк, у цілому його 1, 5-2 хвилини. Після цього поверніть м'ясо на 45 градусів і обсмажуйте ще 1 хвилину на тій же стороні. Так вийде гарний і апетитний малюнок, який так асоціюється зі словом "гриль" .
4. Використовуючи ту ж техніку, прожарьте стейк і з іншого боку.
5. Коли ваш стейк обжарится, зніміть його з гриля і залиште на обробній дошці "відпочити" протягом декількох хвилин, перш ніж нарізати.
6. Поки стейк "доходить", займемося соусом. Процідіть маринад через дрібне сито, щоб не потрапили шматочки перцю, імбиру і часнику.
7. У маринад додайте півсклянки чистої питної води і поставте на вогонь.
8. Коли маринад закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте випарювати соус 10-15 хвилин.