Спагеті в воке
(покроковий рецепт з фото)
Просто відварити спагетті для мене недостатньо, адже це блюдо можна приготувати набагато цікавіше, додавши в нього баклажан і помідор, а ще пару ложок устричного соусу, так вийде набагато смачніше.
Що стосується макаронів, і зокрема спагетті, то їх в нашій сім'ї досить часто можна побачити на обідньому столі. І я завжди намагалася це блюдо якось урізноманітнити і зробити його по-новому, так з'явився простий рецепт спагетті в воке. Повірте мені, це блюдо набагато смачніше звичайних відварених макаронів, а на його приготування ви витратите не набагато більше часу, ніж на будь-який інший гарнір. Так чому б нам не урізноманітнити це добре знайоме всім блюдо і не приготувати спагетті в воке в домашніх умовах за цим рецептом.
1) спагеті, природно, спочатку потрібно відварити, тому ми ставимо на вогонь каструльку з водою, солимо її, а як тільки рідина закипить, викладаємо в каструлю спагетті.
2) Поки спагетті варяться, ми ретельно промиваємо і витираємо овочі, нарізаємо їх досить великими кубиками.
3) Вок ставимо на вогонь і наливаємо в нього рослинне масло. У розігріте масло викладаємо нарізаний баклажан і помідор, смажимо все на сильному вогні пару хвилин, потім додаємо устричний соус.
4) Нехай овочі ще хвилинку покипить в соусі, а ми тим часом відкинемо готові спагетті на друшляк. Потім викладаємо макарони в вок до овочів, перемішуємо все і хвилину тримаємо блюдо на вогні.
Подавати такі спагетті можна з м'ясом або рибою, але і як самостійне блюдо вони дуже смачні. Приємного всім апетиту!
- Спагеті - 250 грам
- Баклажан - 250 грам(1 середній)
- Помідор - 1 штука (великий)
- Соус устричний - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки (для смаження)
- Сіль - За смаком
1) спагеті, природно, спочатку потрібно відварити, тому ми ставимо на вогонь каструльку з водою, солимо її, а як тільки рідина закипить, викладаємо в каструлю спагетті.
2) Поки спагетті варяться, ми ретельно промиваємо і витираємо овочі, нарізаємо їх досить великими кубиками.
3) Вок ставимо на вогонь і наливаємо в нього рослинне масло. У розігріте масло викладаємо нарізаний баклажан і помідор, смажимо все на сильному вогні пару хвилин, потім додаємо устричний соус.
4) Нехай овочі ще хвилинку покипить в соусі, а ми тим часом відкинемо готові спагетті на друшляк. Потім викладаємо макарони в вок до овочів, перемішуємо все і хвилину тримаємо блюдо на вогні.
Подавати такі спагетті можна з м'ясом або рибою, але і як самостійне блюдо вони дуже смачні. Приємного всім апетиту!