Sous tkemali від tern
(покроковий рецепт з фото)
Я продовжую шукати рецепти гострих соусів до м'яса і птиці. На цей раз поділюся тим, як приготувати соус ткемалі з терну. Він відмінно підійде до гарячих м'ясних страв.
Прекрасний соус-закуска виходить з цих ягід. Консистенція, запах, колір, смак - все ідеально! За смаком він виходить гостро-кисло-солодким, в загальному - невимовний ткемалі, який здивує всю сім'ю. Інгредієнти для приготування прості, за винятком головного: його можна дістати, як правило, тільки влітку і восени.
- Терн - 4 кілограма
- Томатна паста - 700 грам
- Часник - 300 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Koriandr - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Гіркий перець - За смаком
Терен помийте, видаліть з нього кісточки. Додайте в нього стакан води, варіть на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.
Через цей час зніміть ягоди з вогню, перетріть їх через сито, перемішайте. Потім кип'ятіть 20 хвилин до однорідної маси.
Поки суміш вариться, на сухій сковороді обсмажують коріандр хвилин 5, а потім подрібніть його в кавомолці. Часник і перець перекрутити в м'ясорубці.
У сливову масу додайте часник, перець, koriandr, сіль, гіркий перець і цукор, а також томатну пасту. Все перемішайте, варіть соус на повільному вогні 20 хвилин.
Теплий ткемалі перелийте в підготовлені заздалегідь стерильні банки, закупорте. Переверніть кришкою вниз, залиште в теплому місці до охолодження. Потім можете пробувати.