Рецепт Sous tkemali від tern фото

Sous tkemali від tern
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Ягоди, Фрукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Соуси, Ткемалі

Я продовжую шукати рецепти гострих соусів до м'яса і птиці. На цей раз поділюся тим, як приготувати соус ткемалі з терну. Він відмінно підійде до гарячих м'ясних страв.

Прекрасний соус-закуска виходить з цих ягід. Консистенція, запах, колір, смак - все ідеально! За смаком він виходить гостро-кисло-солодким, в загальному - невимовний ткемалі, який здивує всю сім'ю. Інгредієнти для приготування прості, за винятком головного: його можна дістати, як правило, тільки влітку і восени.

  • Терн - 4 кілограма
  • Томатна паста - 700 грам
  • Часник - 300 грам
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Koriandr - 0, 5 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Гіркий перець - За смаком
Sous tkemali від tern - фото крок 1
Терен помийте, видаліть з нього кісточки. Додайте в нього стакан води, варіть на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.
Sous tkemali від tern - фото крок 2
Через цей час зніміть ягоди з вогню, перетріть їх через сито, перемішайте. Потім кип'ятіть 20 хвилин до однорідної маси.
Sous tkemali від tern - фото крок 3
Поки суміш вариться, на сухій сковороді обсмажують коріандр хвилин 5, а потім подрібніть його в кавомолці. Часник і перець перекрутити в м'ясорубці.
Sous tkemali від tern - фото крок 4
У сливову масу додайте часник, перець, koriandr, сіль, гіркий перець і цукор, а також томатну пасту. Все перемішайте, варіть соус на повільному вогні 20 хвилин.
Sous tkemali від tern - фото крок 5
Теплий ткемалі перелийте в підготовлені заздалегідь стерильні банки, закупорте. Переверніть кришкою вниз, залиште в теплому місці до охолодження. Потім можете пробувати.

Схожі рецепти