Соус «Наршараб» з гранатового соку
(покроковий рецепт з фото)
Гранат - дуже цікавий фрукт. Він кислуватий і солодкуватий одночасно, має яскраво виражений смак, який відчувається в багатьох стравах, навіть якщо його додати зовсім небагато. Відмінне доповнення.
Це підтверджує мій рецепт, в якому я описала, як приготувати соус "наршараб" з гранатового соку. Знаменитий азербайджанський соус має дуже концентрований смак, якого досить зовсім небагато для того, щоб доповнити основне блюдо. Він ідеально підходить для м'яса в різних його інтерпретаціях.
- Гранат - 4 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
Гранат добре помийте. Відріжте у кожного плода верхівки. Потім зробіть на кожному надрізи, як показано на фото.
Переверніть гранат надрізом вниз в миску. Натисніть ложкою зверху, так все зерна дістануться без проблем.
Переберія зерна, прибравши всі шматочки білих перегородок.
Видавіть сік із зерен граната, краще це робити за допомогою соковижималки.
Уварите сік в сотейнику на невеликому вогні в два рази за обсягом. В кінці додайте перець.