Рецепт Наршараб фото

Наршараб
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Фрукти, Гранат
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Соуси, До м'яса

Любителі кавказької кухні напевно дуже добре знають цей знаменитий азербайджанський соус. Насичений, пікантний, ідеально доповнює м'ясні страви і не тільки. Обов'язково рекомендую спробувати!

Хочу розповісти вам, як приготувати наршараб в домашніх умовах. Процес досить простий, а ось результат - просто неймовірний. Що стосується спецій, то тут все дійсно залежить тільки від ваших смакових уподобань. Пробуйте гранатовий сік в процесі і додавайте то, чого на ваш погляд не вистачає. Час приготування, до речі, теж може бути різним і залежить від того, який консистенції соус ви хочете отримати.

  • Гранат - 1 кілограм
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Спеції - За смаком (перець, базилік, koriandr і TD)
наршараб - фото крок 1
1. Підготовчий процес досить тривалий і копіткий. Для початку вимийте і висушіть трохи гранати. Гострим ножем зріжте "капелюшки" .
наршараб - фото крок 2
2. Після потрібно відокремити зернятка від шкірки і білих плівок.
наршараб - фото крок 3
3. Зерна граната далі потрібно трохи розім'яти. Зробити це можна давілкой для картоплі, качалкою, попередньо виклавши їх в пакет, наприклад, або буквально на 2 секунди відправивши в блендер. Після відправте зерна з соком в каструлю і поставте на вогонь.
наршараб - фото крок 4
4. Варіть сік хвилин 5-7, періодично розминаючи зерна в каструлі. Після процідіть сік через друшляк, щоб видалити всі зернятка. Залиште на повільному вогні уварюють до загусання. В процесі додайте сіль, цукор і спеції.

Схожі рецепти