Наршараб
(покроковий рецепт з фото)
Любителі кавказької кухні напевно дуже добре знають цей знаменитий азербайджанський соус. Насичений, пікантний, ідеально доповнює м'ясні страви і не тільки. Обов'язково рекомендую спробувати!
Хочу розповісти вам, як приготувати наршараб в домашніх умовах. Процес досить простий, а ось результат - просто неймовірний. Що стосується спецій, то тут все дійсно залежить тільки від ваших смакових уподобань. Пробуйте гранатовий сік в процесі і додавайте то, чого на ваш погляд не вистачає. Час приготування, до речі, теж може бути різним і залежить від того, який консистенції соус ви хочете отримати.
- Гранат - 1 кілограм
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - За смаком (перець, базилік, koriandr і TD)
1. Підготовчий процес досить тривалий і копіткий. Для початку вимийте і висушіть трохи гранати. Гострим ножем зріжте "капелюшки" .
2. Після потрібно відокремити зернятка від шкірки і білих плівок.
3. Зерна граната далі потрібно трохи розім'яти. Зробити це можна давілкой для картоплі, качалкою, попередньо виклавши їх в пакет, наприклад, або буквально на 2 секунди відправивши в блендер. Після відправте зерна з соком в каструлю і поставте на вогонь.
4. Варіть сік хвилин 5-7, періодично розминаючи зерна в каструлі. Після процідіть сік через друшляк, щоб видалити всі зернятка. Залиште на повільному вогні уварюють до загусання. В процесі додайте сіль, цукор і спеції.