Рецепт Гранатовий соус Наршараб фото

Гранатовий соус Наршараб
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Фрукти , Гранат
Дієтичне харчування
На природу
Соуси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Гранатовий соус Наршараб - це дуже популярне ласощі на Кавказі. Його використовують в якості маринаду, а також подають до столу разом з рибними або м'ясними стравами. Соус має яскравий смак.

Опис приготування:

Без гранатового соусу Наршараб не обходиться жодне застілля на Кавказі. Також його постійно вживають в їжу просто за сімейною вечерею або обідом. Він відмінно доповнює і підкреслює смак м'ясних страв, даючи їм повністю розкритися. Про те, як приготувати гранатовий соус Наршараб, ви можете дізнатися з цього рецепта.

  • Гранат - 2 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Перець мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
гранатовий соус Наршараб - фото крок 1
Виберіть кілька великих і стиглих гранатів. Розріжте їх і дістаньте все зернятка. Складіть зерна граната в чисту каструльку, поставте її на маленький вогонь на плиту.
гранатовий соус Наршараб - фото крок 2
Коли під впливом високої температури зерна стануть м'якими, потовчіть їх товкачем або ложкою, щоб вони пустили сік. Томіть отриману масу ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
гранатовий соус Наршараб - фото крок 3
Візьміть сито або друшляк, помістіть в нього отриману масу так, щоб сік граната стікав в ємність. Її потрібно попередньо поставити під сито. Перелийте сік в каструльку і знову поставте на плиту.
гранатовий соус Наршараб - фото крок 4
На повільному вогні випарюйте соус, поки кількість соку не зменшиться в п'ять разів і він не почне міхур. Тоді додайте до нього гвоздику, перець і сіль. Перелийте соус в банку і поставте його в холодильник. Коли він охолоне, його можна буде подавати до з толу.

Схожі рецепти