Соус до спагеті
(покроковий рецепт з фото)
Соус для спагетті безпосередньо впливає на смак всього блюда, тому так важливо приготувати смачний і ароматний соус. Мій улюблений соус для спагетті - томатно-вершковий з фаршем.
Цей соус для спагетті універсальний, в його основі всього три компонента - фарш, томатний сік і вершки. Все інше додається за бажанням і смаку. Можна додати нарізану зелень петрушки або кінзи, цибуля, часник. Мені дуже подобається додавати гірчицю в зернах.
- Фарш - 300 грам
- Томатний сік - 400 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 1 зубчик
- Гірчичний - 1/2 Ст. Ложки (в зернах)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибулю і часник дрібно наріжте.
У сковороді розігрійте олію, додайте цибулю і часник. Обсмажуйте, щоб цибуля стала прозорою.
Потім додайте фарш і першу хвилину обсмажуйте, постійно помішуючи і розминаючи фарш ложкою, щоб він став максимально розсипчастим.
Коли фарш обжарится і почне золотитися, додайте в сковороду томатний сік. Він у мене досить рідкий, тому я уварювалася його з фаршем до легкого загустіння. Якщо томатного соку у вас немає, можна розвести приблизно 1, 5-2 ст.Л. Томатної пасти в 400 мл. Води.
Рідина з томатного соку у мене випарувалася, я гасила соус протягом приблизно 10 хвилин. Тепер саме час вливати вершки, додавати сіль, улюблені спеції, гірчицю в зернах (можна використовувати і звичайну гірчицю, тільки якщо вона дуже гостра, то трохи). У мене томатний сік був кислуватим, тому я додала також приблизно 0, 5 ст.Л. Цукру.
Томатно-вершковий соус для спагетті готовий. Він вийшов яскравим, насиченим за смаком і дуже ароматним.
Смачного!