Соус для качки по-пекінськи
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт вкрай складно повторити, але я хочу запропонувати вам варіант, як приготувати соус для качки по-пекінськи максимально простий і наближений до смаку до традиційного.
1. Так як приготувати соус Хойсін (на основі чорних бобів і суміші прянощів) в домашніх умовах досить складно, то рекомендую використовувати готовий варіант з магазину. Вилийте його в невеликий сотейник і поставте на вогонь.
2. Туди ж додайте трохи меду або коричневого цукру, щоб підкреслити смак.
3. Влийте рисове вино.
4. Додайте натуральний соєвий соус.
5. Часник очистіть і пропустіть через прес.
6. Очистіть невеликий корінець імбиру, натріть його на дрібній тертці.
7. Коли всі інгредієнти вже в сотейнику, доведіть їх до кипіння і приберіть вогонь до мінімуму.
8. Соус повинен нудитися і зменшитися в обсязі приблизно в три рази. За цей час він загусне і буде придатною консистенції.
9. Знявши соус з вогню, перелийте його в чисту скляну баночку, остудіть, а потім можете зберігати деякий час в холодильнику.
- Соус Хойсін - 200 мілілітрів
- Мед - 1 Чайна ложка
- Рисове вино - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Часник - За смаком
- Імбир - За смаком
2. Туди ж додайте трохи меду або коричневого цукру, щоб підкреслити смак.
3. Влийте рисове вино.
4. Додайте натуральний соєвий соус.
5. Часник очистіть і пропустіть через прес.
6. Очистіть невеликий корінець імбиру, натріть його на дрібній тертці.
7. Коли всі інгредієнти вже в сотейнику, доведіть їх до кипіння і приберіть вогонь до мінімуму.
8. Соус повинен нудитися і зменшитися в обсязі приблизно в три рази. За цей час він загусне і буде придатною консистенції.
9. Знявши соус з вогню, перелийте його в чисту скляну баночку, остудіть, а потім можете зберігати деякий час в холодильнику.