Рецепт Соус для качки по-пекінськи фото

Соус для качки по-пекінськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Для птахів
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Оригінальний рецепт вкрай складно повторити, але я хочу запропонувати вам варіант, як приготувати соус для качки по-пекінськи максимально простий і наближений до смаку до традиційного.

Опис приготування:

1. Так як приготувати соус Хойсін (на основі чорних бобів і суміші прянощів) в домашніх умовах досить складно, то рекомендую використовувати готовий варіант з магазину. Вилийте його в невеликий сотейник і поставте на вогонь.

2. Туди ж додайте трохи меду або коричневого цукру, щоб підкреслити смак.

3. Влийте рисове вино.

4. Додайте натуральний соєвий соус.

5. Часник очистіть і пропустіть через прес.

6. Очистіть невеликий корінець імбиру, натріть його на дрібній тертці.

7. Коли всі інгредієнти вже в сотейнику, доведіть їх до кипіння і приберіть вогонь до мінімуму.

8. Соус повинен нудитися і зменшитися в обсязі приблизно в три рази. За цей час він загусне і буде придатною консистенції.

9. Знявши соус з вогню, перелийте його в чисту скляну баночку, остудіть, а потім можете зберігати деякий час в холодильнику.


  • Соус Хойсін - 200 мілілітрів
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Рисове вино - 2 чайних ложки
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
  • Часник - За смаком
  • Імбир - За смаком
1. Так як приготувати соус Хойсін (на основі чорних бобів і суміші прянощів) в домашніх умовах досить складно, то рекомендую використовувати готовий варіант з магазину. Вилийте його в невеликий сотейник і поставте на вогонь.

2. Туди ж додайте трохи меду або коричневого цукру, щоб підкреслити смак.

3. Влийте рисове вино.

4. Додайте натуральний соєвий соус.

5. Часник очистіть і пропустіть через прес.

6. Очистіть невеликий корінець імбиру, натріть його на дрібній тертці.

7. Коли всі інгредієнти вже в сотейнику, доведіть їх до кипіння і приберіть вогонь до мінімуму.

8. Соус повинен нудитися і зменшитися в обсязі приблизно в три рази. За цей час він загусне і буде придатною консистенції.

9. Знявши соус з вогню, перелийте його в чисту скляну баночку, остудіть, а потім можете зберігати деякий час в холодильнику.

Схожі рецепти