М'ясо по-пекінськи
(покроковий рецепт з фото)
Любіть китайську кухню? Пропоную вашій увазі м'ясо по-пекінськи - соковиту свинину з баклажанами в пряно-гострому соусі. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо будинку, воно того варте.
М'ясо по-пекінськи стане відмінним варіантом обіду або вечері. Приготування цієї страви не займе багато часу, а ось результат здатний здивувати навіть найвибагливіших гурманів. Рецепт м'яса по-пекінськи досить простий, потрібно лише подбати про наявність необхідних інгредієнтів - а в іншому все досить-таки просто.
- Свинина - 300 грам
- Баклажани - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Болгарський перець - 1 штука
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Бульйон - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Кукурудзяний крохмаль - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелена цибуля - 50 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування м'яса по-пекінськи таїть в собі кілька секретів. Один з них - це маринад для м'яса. Для нього буде потрібно збити яйце з невеликою кількістю рослинного масла, перцем чилі, коріандром і дрібкою солі. М'ясо вимити і добре просушити. Нарізати тонкими смужками і відправити в маринад мінімум на 30 хвилин.
2. Болгарський перець вимити і просушити. Очистити від хвостика і насіння і нарізати тонкою соломкою. Часник очистити і також тонко нарізати.
3. Баклажани вимити, просушити і нарізати досить великими шматочками. Добре посолити їх і дати їм трохи постояти (таким чином піде зайва гіркота). Потім добре промити їх під проточною водою і запанірувати в крохмалі.
4. У сковороді з розігрітим рослинним маслом підсмажити баклажани до апетитної скориночки. Потім додати перець і посмажити 3-5 хвилин.
5. Якщо овочі вийшли жирними, їх можна викласти на паперовий рушник на 1-2 хвилини.
У сковороду відправити свинину. Обсмажити до золотистої скоринки. Додати до неї часник, соєвий соус і цукор.
У сковороду відправити свинину. Обсмажити до золотистої скоринки. Додати до неї часник, соєвий соус і цукор.
6. До м'яса додати баклажани з перцем. Приправити рисовим оцтом і влити 2-3 столові ложки бульйону. Добре перемішати і тушкувати близько 5 хвилин.
7. У бульйоні розвести 1-2 столові ложки крохмалю і влити на сковороду. Класичний рецепт м'яса по-пекінськи передбачає зняти блюдо з вогню через 2 хвилини, але можна гасити і довше
8. Зелену цибулю нарізати великими пір'ям. Додати до м'яса, добре перемішати і відразу подавати до столу.