Рецепт Кальмари по-пекінськи фото

Кальмари по-пекінськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Кальмари
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На вечерю, На святковий стіл, День народження

Рецепт приготування кальмарів з цибулею, огірком імбиром і часником.

Кальмари по-пекінськи - делікатесне блюдо, подається в багатьох пекінських ресторанах.

Приготування:

Викласти кальмара в миску, залити холодною водою і замочити на 1 час. Промити кальмара і зняти з нього поверхневу плівку. Викласти кальмара на обробну дошку і нарізати на шматочки розміром 2х4 см. У каструлі довести воду до кипіння. Викласти в каструлю кальмара. Коли шматочки кальмара загорнути, дістати їх з окропу.

Змішати нарізану цибулю, імбир, часник, огірок, сіль, коньяк і крохмаль, розведений в бульйоні. Розігріти в сковороді рослинне масло, додати кальмара і обсмажити. Викласти на тарілку. Додати в сковороду імбирну суміш, довести до кипіння. Додати шматочки кальмара, перемішати, щоб вони рівномірно вкрилися підливою, і відразу ж вийняти. Подавати кальмара з підливою.


  • Свежих кальмаров- 250 грам
  • Рослинної олії - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Свіжого імбиру - 10 грам
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Солі - 10 грам
  • Крохмалю - 1 Ст. Ложка
  • Коньяку - 1 Ст. Ложка
  • Огірка - 15 грам
  • Бульйону - 50 грам
Кальмари по-пекінськи - делікатесне блюдо, подається в багатьох пекінських ресторанах.

Приготування:

Викласти кальмара в миску, залити холодною водою і замочити на 1 час. Промити кальмара і зняти з нього поверхневу плівку. Викласти кальмара на обробну дошку і нарізати на шматочки розміром 2х4 см. У каструлі довести воду до кипіння. Викласти в каструлю кальмара. Коли шматочки кальмара загорнути, дістати їх з окропу.

Змішати нарізану цибулю, імбир, часник, огірок, сіль, коньяк і крохмаль, розведений в бульйоні. Розігріти в сковороді рослинне масло, додати кальмара і обсмажити. Викласти на тарілку. Додати в сковороду імбирну суміш, довести до кипіння. Додати шматочки кальмара, перемішати, щоб вони рівномірно вкрилися підливою, і відразу ж вийняти. Подавати кальмара з підливою.

Схожі рецепти