Кальмари по-пекінськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кальмарів з цибулею, огірком імбиром і часником.
Кальмари по-пекінськи - делікатесне блюдо, подається в багатьох пекінських ресторанах.
Приготування:
Викласти кальмара в миску, залити холодною водою і замочити на 1 час. Промити кальмара і зняти з нього поверхневу плівку. Викласти кальмара на обробну дошку і нарізати на шматочки розміром 2х4 см. У каструлі довести воду до кипіння. Викласти в каструлю кальмара. Коли шматочки кальмара загорнути, дістати їх з окропу.
Змішати нарізану цибулю, імбир, часник, огірок, сіль, коньяк і крохмаль, розведений в бульйоні. Розігріти в сковороді рослинне масло, додати кальмара і обсмажити. Викласти на тарілку. Додати в сковороду імбирну суміш, довести до кипіння. Додати шматочки кальмара, перемішати, щоб вони рівномірно вкрилися підливою, і відразу ж вийняти. Подавати кальмара з підливою.
- Свежих кальмаров- 250 грам
- Рослинної олії - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Свіжого імбиру - 10 грам
- Голівка часнику - 1 штука
- Солі - 10 грам
- Крохмалю - 1 Ст. Ложка
- Коньяку - 1 Ст. Ложка
- Огірка - 15 грам
- Бульйону - 50 грам
Приготування:
Викласти кальмара в миску, залити холодною водою і замочити на 1 час. Промити кальмара і зняти з нього поверхневу плівку. Викласти кальмара на обробну дошку і нарізати на шматочки розміром 2х4 см. У каструлі довести воду до кипіння. Викласти в каструлю кальмара. Коли шматочки кальмара загорнути, дістати їх з окропу.
Змішати нарізану цибулю, імбир, часник, огірок, сіль, коньяк і крохмаль, розведений в бульйоні. Розігріти в сковороді рослинне масло, додати кальмара і обсмажити. Викласти на тарілку. Додати в сковороду імбирну суміш, довести до кипіння. Додати шматочки кальмара, перемішати, щоб вони рівномірно вкрилися підливою, і відразу ж вийняти. Подавати кальмара з підливою.