Курка по-пекінськи
(покроковий рецепт з фото)
Курка по-пекінськи - ця страва, зараховують до східної кухні не тільки через використання соєвого соусу, але скоріше через смакової гами, яку курка знаходить завдяки соку апельсинів.
Курка по-пекінськи дуже смачна страва, яке можна приготувати в перебігу 20 хвилин. Цим відрізняється вся східна кухня. Приготування будь-яких страв зазвичай не займає більше 30 хвилин. Це дуже економить час. В той же час, за смаковими якостями східна кухня точно не поступається західній.
Готувати курку по-пекінськи в домашніх умовах стане ще простіше якщо у Вас з'явиться спеціальна сковорідка WOK.
Бажаю удачі!
- Куряча грудка - 500 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 5 Ст. Ложок(1 ст. Ложка в соус)
- Олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Тертий імбир - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 2 штуки
- Вода - 100 мілілітрів
- Коричневий цукор - 5 Ст. Ложок
- Рисовий оцет - 5 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
- Зелена цибуля - 1 штука (пучок)
Збиваємо яйце. У нього кладемо борошно, крохмаль, вливаємо олію, 2 ст. Ложки соєвого соусу. Перемішуємо і кладемо в цю суміш нарізану на невеликі шматочки курку. Перемішуємо.
На сильний вогонь ставимо сковорідку. Наливаємо оливкова олія (не шкодуємо) і частинами обсмажуємо в ньому курку до утворення апетитною скоринки.
Готові шматочки промаківаем паперовим рушником (щоб воно забрало зайвий жир) і викладаємо на тарілку.
На тертці натираємо імбир.
Натираємо цедру двох апельсинів.
Рубаємо зелений лук.
В цей же час в крапельці масла обсмажуємо дрібно нарізаний часник і зелену цибулю.
Потім додаємо в сковорідку все решту складових. 1 ложку крохмалю розчинний в 100 мл води і заллємо, також додамо соєвий соус, рисовий оцет, сік двох апельсинів, додамо цедру, імбир, коричневий цукор. Перемішаємо і готуємо соус, поки він не загусне.
Потім в сковорідку закидаємо курку, гарненько перемішуємо і готово!
Подаємо Курку по-пікінскі з відвареним рисом. Смачного!