Рецепт Соус «Болоньєзе» фото

Соус «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Фарш, Яловичина, Морква, Цибуля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Якщо ви є прихильником італійської кухні, то напевно любите пасту. Пропоную подивитися, як приготувати соус "болоньєзе" . Відмінний м'ясної соус для класичного італійського блюда.

Такий соус поєднується з вареними макаронами будь-якої форми. Поки соус гарячий, налийте його на відварні макарони, а потім натріть сир, щоб він встиг розплавитися на макаронах і соусі.

Готуйте з задоволенням і на здоров'я!

  • Фарш м'ясний - 400 грам (свинина + яловичина)
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Вино червоне сухе - 150 мілілітрів
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Консервовані помідори - 400 грам (у власному соку)
  • Сіль, перець, орегано - За смаком
соус
Цибуля ріжемо дрібно, а моркву натираємо на тертці. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому морква і цибуля, потім туди викладемо фарш. Смажимо все разом 5 хвилин.
соус
Наливаємо в сковороду червоне вино, перемішуємо і чекаємо, поки вино випарується. Час від часу перемішуємо вміст сковороди.
соус
Коли вино випарується, додаємо вершки, солимо, перчимо соус за смаком. Додаємо за смаком орегано, tusim.
соус
Тепер прийшов час додати помідори і перемішати соус, поки він не стане однорідним. Протушкувати соус пару хвилин під кришкою.

Схожі рецепти