Соус «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви є прихильником італійської кухні, то напевно любите пасту. Пропоную подивитися, як приготувати соус "болоньєзе" . Відмінний м'ясної соус для класичного італійського блюда.
Такий соус поєднується з вареними макаронами будь-якої форми. Поки соус гарячий, налийте його на відварні макарони, а потім натріть сир, щоб він встиг розплавитися на макаронах і соусі.
Готуйте з задоволенням і на здоров'я!
- Фарш м'ясний - 400 грам (свинина + яловичина)
- Вершкове масло - 20 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершки - 150 мілілітрів
- Вино червоне сухе - 150 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Консервовані помідори - 400 грам (у власному соку)
- Сіль, перець, орегано - За смаком
Цибуля ріжемо дрібно, а моркву натираємо на тертці. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому морква і цибуля, потім туди викладемо фарш. Смажимо все разом 5 хвилин.
Наливаємо в сковороду червоне вино, перемішуємо і чекаємо, поки вино випарується. Час від часу перемішуємо вміст сковороди.
Коли вино випарується, додаємо вершки, солимо, перчимо соус за смаком. Додаємо за смаком орегано, tusim.
Тепер прийшов час додати помідори і перемішати соус, поки він не стане однорідним. Протушкувати соус пару хвилин під кришкою.