Солодка рисова каша зі сливою
(покроковий рецепт з фото)
Просту рисову кашу з будь-якими літніми фруктами приготувати дуже просто! Але щоб вона вийшла ніжною, пишною, кремової консистенції потрібно знати кілька тонкощів.
Рисова каша зі сливами стане відмінним сніданком або полуднем для дітей і дорослих. Блюдо ніжне, смачне, корисне і поживне. Готується дуже просто, єдине, рис беріть саме для приготування каш, швидко і добре розварюється. Ні в якому разі не беріть для цих цілей пропарений рис. Цукор кладіть до смаку - все залежить від сорту сливи.
- Мал - 200 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Слива - 150 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Рис беріть круглозерний, який добре розварюється. Ретельно його промийте.
Викладіть в каструлю і залийте водою.
Варіть рис до тих пір, поки він добре не розвариться. Якщо вода википить, то налийте ще. Воду не шкодуйте. Чим більше розвариться рис, тим смачніше буде каша. Додайте сіль і цукор. Обов'язково помішуйте рис.
Басейн pomojte, видаліть кісточки і викладіть в каструлю з відвареним рисом. Додайте ще трохи води і варіть кашу 10-15 хвилин.
Коли рис добре розвариться і каша придбає пишну, ніжну консистенцію, влийте тепле молоко в каструлю і перемішайте.
Варіть кашу ще 5-6 хвилин і вимикайте.
Смачна, ніжна і корисна рисова каша зі сливами готова.