Пісочна галета зі сливою
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках нового тесту для солодкої випічки, я вирішила зупинити вибір на дуже простому, але оригінальному варіанті. Розсипчаста структура з м'яким смаком поєднується з соковитою фруктовою начинкою. Читайте!
Тепер я знаю про те, як приготувати пісочну галету зі сливою. Вона замінить пиріг на полуденок. Завдяки тонкої скоринки, наповнення грає головну роль. А я просто обожнюю, коли ягоди або фрукти виділяються своїм смаком. До речі також для цього підійдуть яблука, груші, персики і багато іншого.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Слива - 400 грам
- Вода холодна - 2 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - в тісто, 2 ст. Ложки - в начинку)
- Ванілін, стручок - 1 штука
Займіться тестом. Масло розімніть виделкою або ножем з цукром.
Потім додайте воду, і замішати тісто. Приберіть його під харчову плівку в холодильник на 30 хвилин.
Видаливши кісточки, сливу наріжте часточками.
З стручка ванілі ножем витягніть насіння, потім роздушіть їх в ступці разом з цукром.
Готове тісто розкачати між двома листами пекарської папери в пласт 5 мм завтовшки.
Далі перекладіть тісто в форму для випічки. У центр викладіть сливи. Набір кінець, а зверху всипте цукор з ваніллю.
Запікайте галету протягом 30 хвилин при 180 градусах. Можна подати її з пломбіром. Приємного чаювання!