Рецепт Пиріжки зі сливою з дріжджового тіста фото

Пиріжки зі сливою з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Дріжджове тісто , Слива
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Дріжджові пиріжки можна робити з сезонними фруктами і ягодами. Мені дуже подобається рецепт, як приготувати пиріжки зі сливою з дріжджового тіста. Вони солодкі, повітряні, з приємною текстурою.

Опис приготування:

Крім слив можна покласти всередину будь-яку іншу начинку. Дріжджове тісто можна зробити самостійно, а можна взяти вже готове. Крім дріжджового, можна також брати листкове або пісне тісто. Мені захотілося зробити тісто самостійно. Пиріжки виходять пишними, м'якими і ароматними.

  • Борошно - 700-900 грам
  • Цукровий пісок - 325 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Свіжі дріжджі - 25 грам
  • Сіль - За смаком
  • Зливи - 0, 6 кілограма
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Жовток - 1 штука
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Дріжджі розминають руками в миску, додаю 100 грам цукру.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Молоко переливаю в сотейник і розігріваю до кімнатної температури.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Переливаю розігріте молоко в миску до дріжджів і цукру, гарненько перемішую.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Борошно заздалегідь просівають, щоб випічка була легшою і повітряної, додаю 500 грам борошна і дрібку солі.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 5
5. В окрему миску вбиваю яйця, віночком збиваю їх до утворення піни.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Збиті яйця переливаю до борошна і молока.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Масло вершкове перекладаю в сотейник і розтоплюю на плиті, потім трохи остуджують і вливаю до тесту.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Вимішую тісто, підсипаючи борошно, воно повинне вийти еластичним і м'яким, накриваю його рушником і залишаю при кімнатній температурі, щоб воно піднялося.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Зливи гарненько мою, потім поділяю на 2 частини, видаляю кісточку.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Подрібнені сливи очищаю від шкірки і за допомогою блендера розминаю в кашку.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 11
11. До каші зі слив всипав 200 грам цукрового піску і крохмаль (кукурудзяний або картопляний).
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 12
12. Гарненько перемішую інгредієнти (цукру до смаку можна додавати більше).
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 13
13. Тісто, що підійшло в 1, 5-2 рази, трохи обминають руками і викладаю з миски на робочу поверхню, присипану борошном.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 14
14. Поділяю тісто на невеликі частини, які в підсумку і будуть основою пиріжків.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 15
15. Кожну частину розкочують в невелику коржик, всередину кладу сливову начинку.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 16
16. Акуратно загинаю краю і формую пиріжок так, щоб начинка в процесі випікання не витекла.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 17
17. Деко застеляють фольгою, змащую її рослинним маслом, зверху викладаю пиріжки, змащую кожен жовтком і випікаю 25 хвилин при 200 градусах.
пиріжки зі сливою з дріжджового тіста - фото крок 18
18. Пиріжки подаю трохи остиглими з чашкою чаю. Смачного!

Схожі рецепти