Пиріжки зі сливою на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
З чим би приготувати пиріжки, виникла днями у мене ідея. Просто, в цьому році відмінний урожай слив! І сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати пиріжки зі сливою на сковороді! Це смачно!
Великою перевагою пиріжків, смажених на сковороді, є швидкість приготування. Але крім того, вони мають свій неповторний смак. Якщо чесно, то я обожнюю пиріжки, смажені на сковороді, при чому з абсолютно будь-якими начинками, будь то: картопля, капуста або яблука. Зазвичай я готую пиріжки на кефірному тесті, воно більш просте і швидке в приготуванні. Смажені пиріжки на дріжджовому тесті я готувала лише вдруге, вони виходять набагато смачніше тих, до яких я звикла раніше. Таким пиріжки виходять більш ніжними, я б навіть сказала - пухнастими. Загалом, пробуйте!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 30 грам
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Слива - 300-400 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сливу можете використовувати будь-яку, у мене дуже солодка, тому цукру до неї я майже не додаю, а ось якщо зливу кислуватий, то доведеться додати до неї кілька ложок цукру.
Молоко підігрійте до температури приблизно 35 градусів, дуже зручно це робити в мікрохвильовці, але якщо її немає, то просто налийте потрібну кількість молока в глечик і потримайте на повільному вогні всього хвилину. У теплому молоці розчинити дріжджі, туди ж додайте цукор. Залиште суміш на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти. Як тільки на поверхні з'явиться густа пишна пінна шапочка, можна додавати сіль і борошно.
Замісити дуже м'яке тісто, нехай воно трохи липне до рук, нічого страшного. Перекладіть тісто в глибоку миску і залиште в теплому місці, накривши чистим рушником, щоб воно підійшло. Для вистоювання тіста зручно використовувати мультиварку, просто виберіть відповідний режим або включіть функцію "мультіповар", виставивши температуру 35 градусів на 30 хвилин.
Вже через 30 хвилин тісто збільшиться більш, ніж в два рази. Його необхідно вийняти з форми і обомнуть, а потім залишити ще на 10 хвилин вже на робочій поверхні.
Тим часом підготуйте начинку. Сливу промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки. Кожну половинку поріжте на дрібні кубики. Як я вже говорила раніше, до зливі я цукор майже не додаю, тобто з цукром не перемішується, лише при формуванні пиріжків я трохи підсолоджені сливи вже на самому тесті.
Все тісто розділіть на 10 частин. Кожну частину тонко розкачати у формі овалу. На середину покладіть начинку зі слив, зверху присипте дрібкою цукру.
Кінець кліпу, пиріжки переверніть швом вниз.
На сковороді розігрійте олію, смажте пиріжки на середньому вогні до золотистого кольору.
Пиріжки зі сливою на сковороді готові. Смачні вони як теплими, так і остиглими. Їжте із задоволенням!