Рецепт Пиріжки зі сливою на сковороді фото

Пиріжки зі сливою на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Дріжджове тісто , Слива
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пиріжки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З чим би приготувати пиріжки, виникла днями у мене ідея. Просто, в цьому році відмінний урожай слив! І сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати пиріжки зі сливою на сковороді! Це смачно!

Опис приготування:

Великою перевагою пиріжків, смажених на сковороді, є швидкість приготування. Але крім того, вони мають свій неповторний смак. Якщо чесно, то я обожнюю пиріжки, смажені на сковороді, при чому з абсолютно будь-якими начинками, будь то: картопля, капуста або яблука. Зазвичай я готую пиріжки на кефірному тесті, воно більш просте і швидке в приготуванні. Смажені пиріжки на дріжджовому тесті я готувала лише вдруге, вони виходять набагато смачніше тих, до яких я звикла раніше. Таким пиріжки виходять більш ніжними, я б навіть сказала - пухнастими. Загалом, пробуйте!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 30 грам
  • Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Слива - 300-400 грам
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сливу можете використовувати будь-яку, у мене дуже солодка, тому цукру до неї я майже не додаю, а ось якщо зливу кислуватий, то доведеться додати до неї кілька ложок цукру.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 2
Молоко підігрійте до температури приблизно 35 градусів, дуже зручно це робити в мікрохвильовці, але якщо її немає, то просто налийте потрібну кількість молока в глечик і потримайте на повільному вогні всього хвилину. У теплому молоці розчинити дріжджі, туди ж додайте цукор. Залиште суміш на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти. Як тільки на поверхні з'явиться густа пишна пінна шапочка, можна додавати сіль і борошно.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 3
Замісити дуже м'яке тісто, нехай воно трохи липне до рук, нічого страшного. Перекладіть тісто в глибоку миску і залиште в теплому місці, накривши чистим рушником, щоб воно підійшло. Для вистоювання тіста зручно використовувати мультиварку, просто виберіть відповідний режим або включіть функцію"Мультіповар" , виставивши температуру 35 градусів на 30 хвилин.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 4
Вже через 30 хвилин тісто збільшиться більш, ніж в два рази. Його необхідно вийняти з форми і обомнуть, а потім залишити ще на 10 хвилин вже на робочій поверхні.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 5
Тим часом підготуйте начинку. Сливу промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки. Кожну половинку поріжте на дрібні кубики. Як я вже говорила раніше, до зливі я цукор майже не додаю, тобто з цукром не перемішується, лише при формуванні пиріжків я трохи підсолоджені сливи вже на самому тесті.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 6
Все тісто розділіть на 10 частин. Кожну частину тонко розкачати у формі овалу. На середину покладіть начинку зі слив, зверху присипте дрібкою цукру.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 7
Кінець кліпу, пиріжки переверніть швом вниз.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 8
На сковороді розігрійте олію, смажте пиріжки на середньому вогні до золотистого кольору.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 9
Пиріжки зі сливою на сковороді готові. Смачні вони як теплими, так і остиглими. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти