Рецепт Пиріжки зі сливою на сковороді фото

Пиріжки зі сливою на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Дріжджове тісто, Слива
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пиріжки

З чим би приготувати пиріжки, виникла днями у мене ідея. Просто, в цьому році відмінний урожай слив! І сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати пиріжки зі сливою на сковороді! Це смачно!

Великою перевагою пиріжків, смажених на сковороді, є швидкість приготування. Але крім того, вони мають свій неповторний смак. Якщо чесно, то я обожнюю пиріжки, смажені на сковороді, при чому з абсолютно будь-якими начинками, будь то: картопля, капуста або яблука. Зазвичай я готую пиріжки на кефірному тесті, воно більш просте і швидке в приготуванні. Смажені пиріжки на дріжджовому тесті я готувала лише вдруге, вони виходять набагато смачніше тих, до яких я звикла раніше. Таким пиріжки виходять більш ніжними, я б навіть сказала - пухнастими. Загалом, пробуйте!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 30 грам
  • Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Слива - 300-400 грам
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сливу можете використовувати будь-яку, у мене дуже солодка, тому цукру до неї я майже не додаю, а ось якщо зливу кислуватий, то доведеться додати до неї кілька ложок цукру.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 2
Молоко підігрійте до температури приблизно 35 градусів, дуже зручно це робити в мікрохвильовці, але якщо її немає, то просто налийте потрібну кількість молока в глечик і потримайте на повільному вогні всього хвилину. У теплому молоці розчинити дріжджі, туди ж додайте цукор. Залиште суміш на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти. Як тільки на поверхні з'явиться густа пишна пінна шапочка, можна додавати сіль і борошно.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 3
Замісити дуже м'яке тісто, нехай воно трохи липне до рук, нічого страшного. Перекладіть тісто в глибоку миску і залиште в теплому місці, накривши чистим рушником, щоб воно підійшло. Для вистоювання тіста зручно використовувати мультиварку, просто виберіть відповідний режим або включіть функцію "мультіповар", виставивши температуру 35 градусів на 30 хвилин.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 4
Вже через 30 хвилин тісто збільшиться більш, ніж в два рази. Його необхідно вийняти з форми і обомнуть, а потім залишити ще на 10 хвилин вже на робочій поверхні.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 5
Тим часом підготуйте начинку. Сливу промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки. Кожну половинку поріжте на дрібні кубики. Як я вже говорила раніше, до зливі я цукор майже не додаю, тобто з цукром не перемішується, лише при формуванні пиріжків я трохи підсолоджені сливи вже на самому тесті.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 6
Все тісто розділіть на 10 частин. Кожну частину тонко розкачати у формі овалу. На середину покладіть начинку зі слив, зверху присипте дрібкою цукру.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 7
Кінець кліпу, пиріжки переверніть швом вниз.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 8
На сковороді розігрійте олію, смажте пиріжки на середньому вогні до золотистого кольору.
пиріжки зі сливою на сковороді - фото крок 9
Пиріжки зі сливою на сковороді готові. Смачні вони як теплими, так і остиглими. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти