Рецепт Штрудель зі сливою фото

Штрудель зі сливою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Борошно , Фрукти , Слива
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Струдель
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Штрудель - смачна віденська випічка. Традиційний штрудель готується, як правило, з яблуками, але якщо приготувати штрудель з сливами, то результат буде не гірший. Розповім, як його готувати.

Опис приготування:

Приготувати штрудель зі сливами не складніше, ніж штрудель з яблуками, але при цьому ви отримаєте зовсім інший смак, а як його приготувати, дивіться покроковий рецепт. При приготуванні тіста кількість борошна можна трохи збільшити, якщо тісто виходить не досить пружним, так як це залежить від вологості використовуваної борошна.

  • Слива - 400 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 75 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 125 грам (при необхідності кількість борошна можна збільшити)
  • Ром - 3 Ст. Ложки (або коньяк)
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки(1 ст. Ложка + 1 немає. Ложка)
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 35 грам
  • Хлібна крихта - 80 грам (або панірувальні сухарі)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукровий пісок - 5 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука (для змазування перед випічкою)
  • Горіхи - 60 грам (мигдаль або волоські)
штрудель зі сливою - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
штрудель зі сливою - фото крок 2
У миску для замішування тіста влийте воду, рослинна олія, оцет, додайте сіль.
штрудель зі сливою - фото крок 3
Всипте борошно.
штрудель зі сливою - фото крок 4
Замісити тісто, вимішують довго, не менше 7 хвилин, щоб тісто не липло до рук, допомагайте собі скребком для тесту. У разі необхідності можна додати трохи борошна.
штрудель зі сливою - фото крок 5
Вимішати тісто приберіть в пакеті в холодильник, на той час, поки будете займатися начинкою.
штрудель зі сливою - фото крок 6
Промийте сливи, видаліть кісточки, дрібно наріжте. Промийте ізюм, замочіть його в коньяку або ромі.
штрудель зі сливою - фото крок 7
Подрібніть горіхи.
штрудель зі сливою - фото крок 8
Обсмажте подрібнені горіхи на сухій сковороді.
штрудель зі сливою - фото крок 9
Обсмажте на вершковому маслі хлібну крихту або панірувальні сухарі.
штрудель зі сливою - фото крок 10
Обсмажуйте до рум'яності.
штрудель зі сливою - фото крок 11
Розкачайте качалкою або руками розтягніть тісто дуже тонко. Це можна робити на столі присипаному злегка борошном, а потім перенести на тканину для зручності згортання в рулет.
штрудель зі сливою - фото крок 12
Викладіть на тісто обсмажену крихту, залиште вільними краю по 2-3 см. З усіх боків, висипте рівномірно по всій поверхні половину цукрового піску.
штрудель зі сливою - фото крок 13
Змішайте подрібнені сливи, горіхи, родзинки і цукор, що залишився.
штрудель зі сливою - фото крок 14
Викладіть начинку на тісто.
штрудель зі сливою - фото крок 15
Підверніть бічні сторони тесту всередину.
штрудель зі сливою - фото крок 16
Акуратно згорніть тісто в рулет, перенесіть на лист для випічки.
штрудель зі сливою - фото крок 17
Змастіть штрудель перед випічкою збитим яйцем, випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
штрудель зі сливою - фото крок 18
Охолодіть штрудель до кімнатної температури, присипте цукровою пудрою.
штрудель зі сливою - фото крок 19
Розріжте штрудель на порційні шматочки і насолоджуйтеся чудовою літньою випічкою!

Схожі рецепти