Штрудель зі сливою
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель - смачна віденська випічка. Традиційний штрудель готується, як правило, з яблуками, але якщо приготувати штрудель з сливами, то результат буде не гірший. Розповім, як його готувати.
Приготувати штрудель зі сливами не складніше, ніж штрудель з яблуками, але при цьому ви отримаєте зовсім інший смак, а як його приготувати, дивіться покроковий рецепт. При приготуванні тіста кількість борошна можна трохи збільшити, якщо тісто виходить не досить пружним, так як це залежить від вологості використовуваної борошна.
- Слива - 400 грам
- Ізюм - 50 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Вода - 75 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 125 грам (при необхідності кількість борошна можна збільшити)
- Ром - 3 Ст. Ложки (або коньяк)
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки(1 ст. Ложка + 1 немає. Ложка)
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 35 грам
- Хлібна крихта - 80 грам (або панірувальні сухарі)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукровий пісок - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука (для змазування перед випічкою)
- Горіхи - 60 грам (мигдаль або волоські)
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста влийте воду, рослинна олія, оцет, додайте сіль.
Всипте борошно.
Замісити тісто, вимішують довго, не менше 7 хвилин, щоб тісто не липло до рук, допомагайте собі скребком для тесту. У разі необхідності можна додати трохи борошна.
Вимішати тісто приберіть в пакеті в холодильник, на той час, поки будете займатися начинкою.
Промийте сливи, видаліть кісточки, дрібно наріжте. Промийте ізюм, замочіть його в коньяку або ромі.
Подрібніть горіхи.
Обсмажте подрібнені горіхи на сухій сковороді.
Обсмажте на вершковому маслі хлібну крихту або панірувальні сухарі.
Обсмажуйте до рум'яності.
Розкачайте качалкою або руками розтягніть тісто дуже тонко. Це можна робити на столі присипаному злегка борошном, а потім перенести на тканину для зручності згортання в рулет.
Викладіть на тісто обсмажену крихту, залиште вільними краю по 2-3 см. З усіх боків, висипте рівномірно по всій поверхні половину цукрового піску.
Змішайте подрібнені сливи, горіхи, родзинки і цукор, що залишився.
Викладіть начинку на тісто.
Підверніть бічні сторони тесту всередину.
Акуратно згорніть тісто в рулет, перенесіть на лист для випічки.
Змастіть штрудель перед випічкою збитим яйцем, випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
Охолодіть штрудель до кімнатної температури, присипте цукровою пудрою.
Розріжте штрудель на порційні шматочки і насолоджуйтеся чудовою літньою випічкою!