Соковитий «Челогач», запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У пошуку простого і смачного м'ясного блюда на гаряче? У мене є відмінна пропозиція: нескладний і апетитний варіант, як приготувати соковитий "челогач", запечений в духовці. Хочете спробувати?
Головна уязик цього блюда в тому, що м'ясо повинно бути на кістки. А далі ви при бажанні можете експериментувати з маринадами, спеціями та іншими добавками, щоб зробити м'ясо соковитим і ароматним. Подавати до столу "челагач" можна як з гарніром, так і з соусом або овочами за смаком. Відмінне блюдо без зайвого клопоту, яке точно має сподобатися.
- Свинина на кістці - 1.5 кілограма
- Голівка часнику - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Зелень - За смаком
1. Можливо це не зовсім класичний рецепт, проте м'ясо виходить дійсно дуже соковитим і неймовірно смачним. Як зелені в даному випадку використовується майоран.
2. Вимийте свинину, обсушити і наріжте на порційні шматочки, але не дорізаючи до кінця. Такі чином м'ясо буде соковитіше і буде краще тримати форму під час запікання.
3. Пропустіть через прес очищений часник, з'єднайте з подрібненою зеленню. Додайте сіль і перець, розітріть все до однорідності. Отриманою пастою натріть м'ясо з усіх боків. Накрийте плівкою і приберіть в холодильник на пару годин (можна замаринувати заздалегідь, залишивши на ніч).
4. Розігрійте духовку до 190 градусів. Вичавіть сік апельсина. Він додасть м'ясу особливу соковитість і пікантну солодкувату нотку.
5. Викладіть свинину в пакет для запікання, додайте сік і закріпіть краю. Надішліть в духовку приблизно на 65-75 хвилин.
6. У процесі запікання можна струшувати пакет. Після акуратно відкрийте і залиште свинину підрум'янюватися, в процесі поливаючи соком.
7. Ось така краса виходить в результаті. Неможливо встояти.
Смачного!
Смачного!