Найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин)
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт є унікальним! Запікання баклажана в мікрохвильовій печі триває близько 15 хвилин, при цьому вам зовсім не потрібно чистити шкірку. Смакові якості готового блюда просто прекрасні!
Приготування складається з трьох частин:
1 частина: зрізаємо плодоніжки і робимо поздовжній надріз на митому плоді поздовжньо всієї довжини (від можливого самовільного пориву шкурки при високій температурі) і кладемо в мікрохвильову піч на 240 секунд на положенні потужності близько 750 ват.
2 частина: розрізаємо по надрізу ще глибше і розгортаємо в формі сердечка. Знову відправляємо в піч на три хвилини і потужність не змінюємо.
3 частина: посипаємо сіллю, порошком часнику, поливаємо сирним соусом і посипаємо сиром. Відправляємо на решту 3 хвилини в піч і посипаємо дрібно нарізаною свіжим кропом!
- Баклажан - 2 штуки
- Тертий твердий сир - 70 грам
- Часник - 30 грам (порошок або в гранулах)
- Сирний соус - 50 грам
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - 1 За смаком
Зрізаємо плодоніжки баклажана, робимо поздовжній надріз на митому плоді по всій довжині (від можливого самовільного пориву шкурки при високій температурі) і кладемо в мікрохвильову піч на 240 секунд на положенні потужності близько 750 ват.
Трьом сир на середній тертці.
Дуже дрібно ріжемо кріп.
Після першої обробки в печі продовжуємо розріз плоду уздовж, поділяємо його на половинки, після чого відправляємо назад в СВЧ ще на 3 хвилини.
На підготовлений і розполовинений баклажан посипаємо сіль (за смаком) і не шкодуємо порошок часнику. Далі видавлюємо сирний соус в формі сердечка, посипаємо густо тертим сиром і відправляємо на останні 3 хвилини в СВЧ.
Дістаємо з СВЧ і посипаємо кропом. Їсти бажано в охолодженому вигляді. На мій погляд, так смачніше!