Рецепт Найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин) фото

Найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Баклажан, Кріп
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Страви з начинкою

Цей рецепт є унікальним! Запікання баклажана в мікрохвильовій печі триває близько 15 хвилин, при цьому вам зовсім не потрібно чистити шкірку. Смакові якості готового блюда просто прекрасні!

Приготування складається з трьох частин:

1 частина: зрізаємо плодоніжки і робимо поздовжній надріз на митому плоді поздовжньо всієї довжини (від можливого самовільного пориву шкурки при високій температурі) і кладемо в мікрохвильову піч на 240 секунд на положенні потужності близько 750 ват.

2 частина: розрізаємо по надрізу ще глибше і розгортаємо в формі сердечка. Знову відправляємо в піч на три хвилини і потужність не змінюємо.

3 частина: посипаємо сіллю, порошком часнику, поливаємо сирним соусом і посипаємо сиром. Відправляємо на решту 3 хвилини в піч і посипаємо дрібно нарізаною свіжим кропом!


  • Баклажан - 2 штуки
  • Тертий твердий сир - 70 грам
  • Часник - 30 грам (порошок або в гранулах)
  • Сирний соус - 50 грам
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - 1 За смаком
найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин) - фото крок 1
Зрізаємо плодоніжки баклажана, робимо поздовжній надріз на митому плоді по всій довжині (від можливого самовільного пориву шкурки при високій температурі) і кладемо в мікрохвильову піч на 240 секунд на положенні потужності близько 750 ват.
найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин) - фото крок 2
Трьом сир на середній тертці.
найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин) - фото крок 3
Дуже дрібно ріжемо кріп.
найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин) - фото крок 4
Після першої обробки в печі продовжуємо розріз плоду уздовж, поділяємо його на половинки, після чого відправляємо назад в СВЧ ще на 3 хвилини.
найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин) - фото крок 5
На підготовлений і розполовинений баклажан посипаємо сіль (за смаком) і не шкодуємо порошок часнику. Далі видавлюємо сирний соус в формі сердечка, посипаємо густо тертим сиром і відправляємо на останні 3 хвилини в СВЧ.
найшвидший і соковитий баклажан (для 15 хвилин) - фото крок 6
Дістаємо з СВЧ і посипаємо кропом. Їсти бажано в охолодженому вигляді. На мій погляд, так смачніше!

Схожі рецепти