Найшвидший бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто задається питанням, як приготувати найшвидший бісквітний торт. Мені попався дуже вдалий рецепт, який вирішив цю проблему раз і назавжди. Реальна економія часу і відмінний результат!
Реально швидкий бісквіт, який готується за 1 годину з гаком. Якщо з основою все гранично зрозуміло, головне лише дотримуватися пропорції, то з просоченням і глазур'ю можна експериментувати. Це ж стосується і можливої начинки або прикраса торта. Пробуйте і все у вас вийде!
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 200 грам(+ 0, 2 склянки для просочення і 4 ст. L. Для глазурі)
- Борошно - 160 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 200 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Банан - 1 штука
Забиваємо в миску яйця.
Засипаємо склянку цукру і збиваємо масу міксером до густої піни.
Додаємо соду, гаситься оцтом.
Поступово засипаємо борошно і вимішуємо тісто.
Форму для запікання змащуємо маслом. Вливаємо тісто і ставимо в теплу духовку, щоб тісто трохи піднялося. Потім випікаємо хвилин 15-20 при температурі 180 градусів.
Готуємо просочення для бісквіта. Збиваємо сметану з цукром.
Готовий бісквіт злегка остудіть, потім розріжте ножем навпіл.
Рясно змащуємо обидві частини бісквіта просоченням. Ми залишаємо на 15 хвилин.
А поки приготуємо шоколадну глазур. Змішайте какао з цукром, молоком і маслом. Проваріть масу на повільному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
З'єднуємо половинки бісквіта і поливаємо верхівку глазур'ю. Ставимо торт в холодильник для застигання на 30 хвилин.
Готовий десерт прикрашаємо скибочками банана. Смачного!