Найшвидший бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто задається питанням, як приготувати найшвидший бісквітний торт. Мені попався дуже вдалий рецепт, який вирішив цю проблему раз і назавжди. Реальна економія часу і відмінний результат!
Реально швидкий бісквіт, який готується за 1 годину з гаком. Якщо з основою все гранично зрозуміло, головне лише дотримуватися пропорції, то з просоченням і глазур'ю можна експериментувати. Це ж стосується і можливої начинки або прикраса торта. Пробуйте і все у вас вийде!
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 200 грам(+ 0, 2 склянки для просочення і 4 ст. L. Для глазурі)
- Борошно - 160 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 200 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Банан - 1 штука

Забиваємо в миску яйця.

Засипаємо склянку цукру і збиваємо масу міксером до густої піни.

Додаємо соду, гаситься оцтом.

Поступово засипаємо борошно і вимішуємо тісто.

Форму для запікання змащуємо маслом. Вливаємо тісто і ставимо в теплу духовку, щоб тісто трохи піднялося. Потім випікаємо хвилин 15-20 при температурі 180 градусів.

Готуємо просочення для бісквіта. Збиваємо сметану з цукром.

Готовий бісквіт злегка остудіть, потім розріжте ножем навпіл.

Рясно змащуємо обидві частини бісквіта просоченням. Ми залишаємо на 15 хвилин.

А поки приготуємо шоколадну глазур. Змішайте какао з цукром, молоком і маслом. Проваріть масу на повільному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.

З'єднуємо половинки бісквіта і поливаємо верхівку глазур'ю. Ставимо торт в холодильник для застигання на 30 хвилин.

Готовий десерт прикрашаємо скибочками банана. Смачного!