Рецепт Бісквітний торт на фруктовому соку фото

Бісквітний торт на фруктовому соку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Сама популярна основа для приготування тортів, а також тістечок - це бісквіт. У кожної господині знайдеться своя варіація на цю тему. Розповім, як приготувати бісквітний торт на фруктовому соку.

Опис приготування:

Фруктовий сік без проблем купила в магазині (у мене мультифрукт). На його основі готую сам бісквіт і масляний заварний крем (з його додаванням). Такий десерт перед подачею обов'язково наполягаю кілька годин, щоб коржі добре просочилися.

  • Яйця - 8 штук(5 штук для тіста, 3 для крему )
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукровий пісок - 280 грам(130 грам для тіста, 150 грам для крему )
  • Борошно пшеничне - 170 грам
  • Крохмаль - 65 грам(40 грам для тіста, 25 грам для крему )
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Фруктовий сік - 1280 мілілітрів(80 мілілітрів для тесту, 800 для крему, 400 грам для просочення )
  • Вершкове масло - 320 грам(300 грам для крему, 20 грам для глазурі )
  • Чорний шоколад - 100 грам
  • Безе - За смаком (для прикраси)
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 1
1. У миску або стакан просійте борошно, додайте крохмаль і розпушувач, перемішайте.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 2
2. Бісквіт: яйця вбиваєте в чашу, кладете сіль і перемішують спершу на слабких оборотах, а потім збільшуєте швидкість міксера до утворення пишної пінистої маси.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 3
3. Порційно вводите цукровий пісок і збивайте до утворення кремовою маси. Після цього влийте сік і збивайте не більше двох хвилин.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 4
4. До збитих яєць порційно додайте раніше приготовлену борошняну суміш, кожен раз втручайтеся її лопаткою.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 5
5. Форму застеліть пергаментом, вилийте в неї тісто. Випікайте близько 45 хвилин при 180 градусах.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 6
6. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і залиште в формі до охолодження, після дістаньте і залиште ще на чотири години.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 7
7. Для крему: в миску вбийте яйця, до них додайте цукор і крохмаль, перемішайте. Сік перелийте в сотейник і відправте на вогонь, доведіть до кипіння, а потім тонкою цівкою влийте до яєць.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 8
8. Отриману масу перелийте назад в сотейник, де гріли сік, і відправте на слабкий вогонь, варіть до утворення густої маси, весь час перемішуйте. Уберите сотейник, остудіть масу до кімнатної температури.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 9
9. Розм'якшене вершкове масло збиваєте міксером, додаєте до нього по столовій ложці остиглий крем, продовжуйте збивати.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 10
10. Бісквіт розрізати на 2 коржа, просочіть обидва соком, змастіть нижній приготованим кремом, потім накрийте другим коржем і промажте верх, кінець.
бісквітний торт на фруктовому соку - фото крок 11
11. Для глазурі: в сотейнику розтопіть шоколад з додаванням вершкового масла. Полийте їм торт, прикрасьте готовими безе. Наполягайте його мінімум 1 годину перед подачею.

Схожі рецепти