Бісквітний торт на фруктовому соку
(покроковий рецепт з фото)
Сама популярна основа для приготування тортів, а також тістечок - це бісквіт. У кожної господині знайдеться своя варіація на цю тему. Розповім, як приготувати бісквітний торт на фруктовому соку.
Фруктовий сік без проблем купила в магазині (у мене мультифрукт). На його основі готую сам бісквіт і масляний заварний крем (з його додаванням). Такий десерт перед подачею обов'язково наполягаю кілька годин, щоб коржі добре просочилися.
- Яйця - 8 штук(5 штук для тіста, 3 для крему )
- Сіль - 1 щіпка
- Цукровий пісок - 280 грам(130 грам для тіста, 150 грам для крему )
- Борошно пшеничне - 170 грам
- Крохмаль - 65 грам(40 грам для тіста, 25 грам для крему )
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Фруктовий сік - 1280 мілілітрів(80 мілілітрів для тесту, 800 для крему, 400 грам для просочення )
- Вершкове масло - 320 грам(300 грам для крему, 20 грам для глазурі )
- Чорний шоколад - 100 грам
- Безе - За смаком (для прикраси)
1. У миску або стакан просійте борошно, додайте крохмаль і розпушувач, перемішайте.
2. Бісквіт: яйця вбиваєте в чашу, кладете сіль і перемішують спершу на слабких оборотах, а потім збільшуєте швидкість міксера до утворення пишної пінистої маси.
3. Порційно вводите цукровий пісок і збивайте до утворення кремовою маси. Після цього влийте сік і збивайте не більше двох хвилин.
4. До збитих яєць порційно додайте раніше приготовлену борошняну суміш, кожен раз втручайтеся її лопаткою.
5. Форму застеліть пергаментом, вилийте в неї тісто. Випікайте близько 45 хвилин при 180 градусах.
6. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і залиште в формі до охолодження, після дістаньте і залиште ще на чотири години.
7. Для крему: в миску вбийте яйця, до них додайте цукор і крохмаль, перемішайте. Сік перелийте в сотейник і відправте на вогонь, доведіть до кипіння, а потім тонкою цівкою влийте до яєць.
8. Отриману масу перелийте назад в сотейник, де гріли сік, і відправте на слабкий вогонь, варіть до утворення густої маси, весь час перемішуйте. Уберите сотейник, остудіть масу до кімнатної температури.
9. Розм'якшене вершкове масло збиваєте міксером, додаєте до нього по столовій ложці остиглий крем, продовжуйте збивати.
10. Бісквіт розрізати на 2 коржа, просочіть обидва соком, змастіть нижній приготованим кремом, потім накрийте другим коржем і промажте верх, кінець.
11. Для глазурі: в сотейнику розтопіть шоколад з додаванням вершкового масла. Полийте їм торт, прикрасьте готовими безе. Наполягайте його мінімум 1 годину перед подачею.