Рецепт Сочевиця на гарнір фото

Сочевиця на гарнір
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Бобові , Цибуля , Сочевиця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вже втомилися від каші, макаронів і картоплі на гарнір? Розповім про рецепт, як приготувати сочевицю на гарнір. Вона ситна, смачна і багата на білок, як і всі бобові. До столу вона подається гарячої.

Опис приготування:

Багато хто недооцінює сочевицю, тим більше в країнах колишнього Радянського Союзу. Вона легко засвоюється організмом, поживна і ситна. З сочевицею добре поєднуються м'ясні та рибні страви, а також соуси (томатний, вершковий). Готується вона дуже просто.

  • Вода - 3 склянки
  • Сочевиця - 2 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Кетчуп - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Гірчичний - 1/4 склянки
  • Запашний перець - 0.5 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - За смаком
1
У каструлю налийте воду і додайте сочевицю, сіль. Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин.
2
Через необхідний час відкиньте сочевицю на друшляк (залиште 1 чашку води, в якій вона варилася).
3
У жаротривку каструлю викладіть нарізану кубиками цибулю і сочевицю, додайте гірчицю, кетчуп, запашний і чорний перець, сіль.
4
Влийте в каструлю воду, що залишилася і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 1 час.
5
Готову сочевицю використовуйте відразу, подавайте її гарячої до столу.

Схожі рецепти