Сочевиця по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Всупереч поширеному стереотипу, італійці їдять не тільки піцу і макарони. Наприклад, сочевиця в Італії - традиційне новорічне блюдо. Пропоную приготувати мій варіант сочевиці.
Нижче я напишу покроковий рецепт, як приготувати сочевицю по-італійськи. Консистенцію можна регулювати на свій смак, але сочевиця не повинна бути сильно розвареної. Трави підійдуть свіжі або сушені. Рецепт дуже простий, але завдяки травам, смак банальної сочевиці заграє зовсім новими фарбами. Сочевицю по-італійськи можна подати як самостійне блюдо або як гарнір.
- Сочевиця зелена - 120 грам
- Сіль - За смаком
- Томатна паста - 50 грам
- Шавлія - 1 пучок
- Розмарин сушений - 0, 5 Ст. Ложки
- Цибуля - 0, 5 штуки
Підготуйте інгредієнти.
Сочевицю заздалегідь замочіть у воді на пару годин.
Наріжте дрібно цибулю і обсмажте його на середньому вогні до прозорості.
Додайте на сковороду сочевицю, перемішайте з цибулею. Обсмажуйте сочевицю 5 хвилин.
Потім додайте гарячої води, щоб вона повністю покривала сочевицю. Зверху покладіть трави. Закрийте кришкою, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Залиште сочевицю нудитися 30 хвилин.
Після додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин. В самому кінці посоліть за смаком.
Сочевиця по-італійськи готова, смачного!