Рецепт Сметанний бісквіт фото

Сметанний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Торти , Бісквіт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви вирішили побалувати себе і своїх близьких смачненьким, то скористайтеся рецептом сметанного бісквіту, який виходить ароматним, повітряним, а після просочення улюбленим кремом тане в роті.

Опис приготування:

Більшість господинь має свої власні варіанти і секрети, як приготувати сметанний бісквіт. Рецепт, який перед вами, відрізняється простотою виконання. Він дозволяє не мають досвіду випічки дізнатися, як приготувати сметанний бісквіт, який можна просочити кремом, джемом, посипати цукровою пудрою або просто подати до чаю без крему.

  • Борошно - 2 склянки
  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крем - 1 Склянка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
сметанний бісквіт - фото крок 1
1. Відокремте жовтки від яєчних білків. В окремій мисці до жовтків покладіть цукор. Потім збийте жовтки з цукром до того моменту, коли жовтки змінять колір на білий.
сметанний бісквіт - фото крок 2
2. У цукрово-жовткову масу додайте сметану. Акуратно перемішайте. Всипте просіяне борошно і додайте погашену оцтом соду. Обережно перемішайте.
сметанний бісквіт - фото крок 3
3. В окремому посуді збийте білки без додавання цукру. Збивайте до тих пір, поки не з'явиться стійка піна.
сметанний бісквіт - фото крок 4
4. Додайте в тісто спочатку третю частину білків, обережно вмішуючи їх в основну масу. Потім ніжно перемішуючи, знизу вгору викладіть решту білків. Повільно перемішайте до однорідності тесту.
сметанний бісквіт - фото крок 5
5. Форму для випічки змастіть маслом. Акуратно влийте в форму тісто. Рівномірно розподіліть по всій поверхні форми. Бісквіт випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин (залежить від духовки). Дверцята духовки не відчиняйте до повної готовності пирога.
сметанний бісквіт - фото крок 6
6. Перевіряйте готовність пирога після закінчення часу випічки. Коли бісквіт готовий, не вистачало його відразу. Залиште його на пару хвилин в духовці. Потім подавайте до столу повністю остиглим.

Схожі рецепти