Смажену цибулю на зиму в банку
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом смаженої цибулі на зиму в банку. Виходить універсальна засмажкою для супів і каш. Крім того, її можна брати з собою в походи - незамінна річ! Та ще й готується просто!
Рецепт приготування смаженої цибулі на зиму в банку простий, економний і багато від вас зусиль не зажадає. У сезон овочів цибулю можна купити за копійки і заготовити таких банок скільки завгодно. Зате взимку не доведеться плакати над кожною цибулиною для супу або гарніру!
- Цибуля - 500 грам
- Масло рослинне - 700 мілілітрів
- Спеції - За смаком
1. Лук моєму, чистимо і дрібно нарізаємо.
2. Масло треба добре прогріти на сковороді, а вже потім додавати цибулю. На сильному вогні доводимо цибулю до золотистого, а потім зменшуємо вогонь до мінімального.
3. Тепер накриваємо кришкою, на маленькому вогні смажимо ще 40 хвилин, поки цибуля не почне карамелізований. Лук весь час повинен плавати в маслі, так що періодично масло додавайте.
4. Готовий лук перекладаємо в підготовлені стерильні банки, заливаємо маслом до верху і закриваємо на зиму стерильними кришками. Готово!