Смажену цибулю-порей
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю прості рецепти. Саме таким для мене є смажену цибулю-порей. Ще зовсім недавно він був лише компонентом в суп або салат. Тепер же для мене він став приголомшливим гарніром до страв.
Я поділюся з вами варіантом, як приготувати смажену цибулю-порей. Я купую кілька пучків і обсмажую будинку на маслі. Можна посипати зверху сиром або збризнути лимонним соком. У будь-якому варіанті порей виходить солодким і дуже ніжним. Іноді дуже хочеться після важкої їжі чогось легкого, я пропоную вам спробувати.
- Лук-пориста - 3 штуки (стебла без зелені)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кмин - За смаком
- Любисток - За смаком
- Вода - 1 літр
- Лимон - 1 штука (сік)
1
Порей наріжте на шматочки довжиною близько 7 см і покладіть в киплячу підсолену воду, варіть протягом 15 хвилин.
2
Витягніть цибулю порей з води і охолодіть його. Розріжте цибулю навпіл. Щедро приправте цибулю-порей сіллю, перцем и тмином или любистком.
3
Сковороду з вершковим маслом розігрійте на середньому вогні. Обсмажте цибулю з обох боків до рум'яної скоринки.
4
Перекладіть порей на тарілки і дайте охолонути, після збризніть декількома краплями лимонного соку або оцтом.