Хрусткий смажену цибулю
(покроковий рецепт з фото)
Хто з нас не любить похрумтіти рум'яними кільцями цибулі, замовляючи фастфуд на будинок? Але можна і самим приготувати хрусткий смажену цибулю протягом 10 хвилин на своїй кухні і насолодитися відмінним смаком.
Для приготування найкраще використовувати білий лук - він менш гіркий і пікантний на смак, але через брак такого сорту цибулі підійде і ріпчасту. Вибирайте сухарями цільнозернові, щоб страва була більш рум'яним і пишним.
- Куряче яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Масло рослинне - 1, 5 склянки
- Сухарі паніровочні - 120 грам
- Сіль - 4 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Середні за величиною цибулини очистіть від лушпиння, промийте у воді і наріжте кільцями товщиною 0, 5 см. - не менше!
Вбийте куряче яйце в піалу, приправити сіллю, поперчіть і збийте. Панірувальні сухарі висипте в іншу піалу. Цибулеві кільця спочатку занурюйте в яєчну масу, потім в масу з сухарів.
У казані або ковші з антипригарним дном прогрійте рослинне масло до кипіння і лише тоді викладайте по 2-3 кільця в масло, жарячи до готовності приблизно 1-2 хвилини. У нерозігріті маслі весь кляр з кілець спаде і масло буде диміти!
Застелите паперовими серветками тарілку і викладіть смажені кільця на них за допомогою шумівки, щоб видалити зайвий жир.
Готовий хрусткий смажену цибулю подавайте до столу з соусами або діпамі. Смачного!