Рецепт Хрусткий смажену цибулю фото

Хрусткий смажену цибулю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цибуля
Пісні страви
На швидку руку
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 15 хв.

Хто з нас не любить похрумтіти рум'яними кільцями цибулі, замовляючи фастфуд на будинок? Але можна і самим приготувати хрусткий смажену цибулю протягом 10 хвилин на своїй кухні і насолодитися відмінним смаком.

Опис приготування:

Для приготування найкраще використовувати білий лук - він менш гіркий і пікантний на смак, але через брак такого сорту цибулі підійде і ріпчасту. Вибирайте сухарями цільнозернові, щоб страва була більш рум'яним і пишним.

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Масло рослинне - 1, 5 склянки
  • Сухарі паніровочні - 120 грам
  • Сіль - 4 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
хрусткий смажену цибулю - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
хрусткий смажену цибулю - фото крок 2
Середні за величиною цибулини очистіть від лушпиння, промийте у воді і наріжте кільцями товщиною 0, 5 см. - не менше!
хрусткий смажену цибулю - фото крок 3
Вбийте куряче яйце в піалу, приправити сіллю, поперчіть і збийте. Панірувальні сухарі висипте в іншу піалу. Цибулеві кільця спочатку занурюйте в яєчну масу, потім в масу з сухарів.
хрусткий смажену цибулю - фото крок 4
У казані або ковші з антипригарним дном прогрійте рослинне масло до кипіння і лише тоді викладайте по 2-3 кільця в масло, жарячи до готовності приблизно 1-2 хвилини. У нерозігріті маслі весь кляр з кілець спаде і масло буде диміти!
хрусткий смажену цибулю - фото крок 5
Застелите паперовими серветками тарілку і викладіть смажені кільця на них за допомогою шумівки, щоб видалити зайвий жир.
хрусткий смажену цибулю - фото крок 6
Готовий хрусткий смажену цибулю подавайте до столу з соусами або діпамі. Смачного!

Схожі рецепти