Рецепт Тушковану цибулю-порей фото

Тушковану цибулю-порей
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Цибуля, Лук-пориста
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарніри

Хто сказав, що вегетаріанська і дієтична їжа не може бути смачною? Цей простий рецепт тушкованого цибулі-порею доводить, що в швидкі терміни можна приготувати універсальну і корисну закуску!

Таке просте блюдо, як тушковану цибулю-порей в домашніх умовах треба приготувати кожному, - людям, хто виконує правильне харчування, дівчатам на дієті, vegetariancam, і навіть "простим смертним", - таке блюдо відмінно поєднується з будь-якими кашами, картопелькою, і м'ясними стравами. Спробуйте, адже тепер і ви знаєте, як приготувати тушковану цибулю-порей, адже влітку всі ці продукти вкрай доступні і за ціною, і за якістю, а вітамінів, як то кажуть, багато не буває! А вже цибуля-порей точно вкрай корисний!

  • Цибуля-пориста - 2 штуки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Паста томатна - 200 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
тушковану цибулю-порей - фото крок 1
1. Для початку все овочі ретельно вимиємо. Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через прес.
тушковану цибулю-порей - фото крок 2
2. Цибуля (ріпчаста) подрібнюємо ножем, або ж в блендері.
тушковану цибулю-порей - фото крок 3
3. Лимон ріжемо тонкими часточками.
тушковану цибулю-порей - фото крок 4
4. Зелена цибуля ріжемо кружечками приблизно в сантиметр завтовшки.
тушковану цибулю-порей - фото крок 5
5. У глибокій каструлі підігріваємо олію, і обсмажити в ньому лук. Потім вливаємо томатну пасту, і на маленькому вогні тримаємо пару хвилин.
тушковану цибулю-порей - фото крок 6
6. Додаємо часник, лимон і цибулю-пориста.
тушковану цибулю-порей - фото крок 7
7. Солимо, перчим, додамо приправи, і тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
тушковану цибулю-порей - фото крок 8
8. Як тільки зайва волога піде, і цибулю-порей стане м'яким - можна подавати, посипавши свіжою зеленню.

Схожі рецепти