Тушковану цибулю-порей
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що вегетаріанська і дієтична їжа не може бути смачною? Цей простий рецепт тушкованого цибулі-порею доводить, що в швидкі терміни можна приготувати універсальну і корисну закуску!
Таке просте блюдо, як тушковану цибулю-порей в домашніх умовах треба приготувати кожному, - людям, хто виконує правильне харчування, дівчатам на дієті, vegetariancam, і навіть "простим смертним", - таке блюдо відмінно поєднується з будь-якими кашами, картопелькою, і м'ясними стравами. Спробуйте, адже тепер і ви знаєте, як приготувати тушковану цибулю-порей, адже влітку всі ці продукти вкрай доступні і за ціною, і за якістю, а вітамінів, як то кажуть, багато не буває! А вже цибуля-порей точно вкрай корисний!
- Цибуля-пориста - 2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Паста томатна - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
1. Для початку все овочі ретельно вимиємо. Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через прес.
2. Цибуля (ріпчаста) подрібнюємо ножем, або ж в блендері.
3. Лимон ріжемо тонкими часточками.
4. Зелена цибуля ріжемо кружечками приблизно в сантиметр завтовшки.
5. У глибокій каструлі підігріваємо олію, і обсмажити в ньому лук. Потім вливаємо томатну пасту, і на маленькому вогні тримаємо пару хвилин.
6. Додаємо часник, лимон і цибулю-пориста.
7. Солимо, перчим, додамо приправи, і тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
8. Як тільки зайва волога піде, і цибулю-порей стане м'яким - можна подавати, посипавши свіжою зеленню.