Грецький цибулю з м'яким сиром
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати грецький цибуля з м'яким сиром, використовую його для випічки одного з найпопулярніших грецьких листкових пирогів. Смачне і ситне блюдо підійде для частування всієї родини.
Можна використовувати готове листкове тісто, але в цьому рецепті я покажу, як приготувати його самостійно. Ви можете скористатися своїм рецептом, це не так важливо, адже найголовніше в пирозі - це начинка. Можна використовувати один вид сиру або кілька. До столу пиріг подають вже остиглим.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор білий - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Білий оцет - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Вода - 2/3 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - За смаком
- Цибуля - 1 кілограм
- Коричневий цукор - 2 чайних ложки
- Розмарин - 3 штуки
- Фета - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Пармезан - 30 грам
1. У миску просійте борошно, в центрі зробіть поглиблення і додайте сіль, білий цукор, винний оцет, оливкова олія, влийте половину води.
2. Замісити тісто і потроху додавайте воду, що залишилася, повинно вийти еластичне тісто, додайте трохи крохмалю (замість борошна). Залиште тісто на півгодини, щоб відпочило.
3. Через 30 хвилин розділіть тісто на 2 частини. Стільницю посипте крохмалем і тонко розкачати одну частину, другу помістіть під харчову плівку (це буде верхівка пирога).
4. Намотуйте тісто на качалку і розтягуйте його, потрібен тонкий пласт. По центру викладіть невелику миску і зробіть надрізи з чотирьох сторін (від краю до центру).
5. Одну з частин загорніть на сусідню і полийте декількома краплями оливкової олії, потім загорніть таким же чином залишилися три.
6. Помістіть тісто в миску і накрийте харчовою плівкою, відправте його в холодильник на 30 хвилин. Виконайте те ж саме з іншою частиною тіста і її теж помістіть в холодильник.
7. Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте його товстими півкільцями.
8. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть цибулю. Обсмажте його кілька хвилин, потім додайте коричневий цукор, розмарин і залиште, щоб цибуля придбав карамельний колір.
9. В іншу миску викладіть весь сир і гарненько перемішайте його.
10. Перекладіть цибулю з сковороди в миску до цибулі і змішайте все, виходить цибулевого-сирна начинка.
11. Дістаньте одну з частин тесту і розкачати її. Дістаньте форму, в якій будете запікати пиріг і помістіть всередину, потім викладіть начинку і загорніть залишилися краю всередину.
12. Дістаньте з холодильника другий пласт тесту і розкачати його тонко, покладіть його поверх в форму (розгортайте тісто набагато більше, ніж форма).
13. Акуратно вкладіть звисають краю в форму, виходять ось такі хвилі.
14. Накрийте пиріг фольгою, зробіть в ній проколи в декількох місцях і випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Потім дістаньте пиріг і розріжте його на 4 частини, випікайте ще 20 хвилин.
15. Готовий пиріг остудіть протягом 45 хвилин, а потім вже подавайте до столу.