Смажені креветки в авокадо
(покроковий рецепт з фото)
На щоденному і на святковому столі ця закуска буде виглядати просто чарівно. А головне, що все дуже просто, швидко і смачно! Якщо ви любите морепродукти, запам'ятовуйте цей класний рецепт!
Хочу показати вам, як приготувати смажені креветки в авокадо з апетитним гострим соусом. Якщо ви не любите гостре, використовуйте для маринування томатний, кисло-солодкий або просто соєвий соус, наприклад. Сам авокадо рекомендую смажити саме на сковороді-гриль, тоді він виглядає ще смачніше. Запам'ятовуйте і повторіть рецепт будинку.
- Авокадо - 2 штуки
- Королівські креветки - 12 штук
- Вапно - 2 штуки
- Сіль, перець, оливкова олія - За смаком
- Гострий соус - 2 Ст. Ложки
1. Очищені креветки викладіть в невелику мисочку. Додайте трохи солі і гострий соус за смаком. Ретельно перемішайте і залиште хвилин на 10-15 маринуватися.
2. Авокадо вимийте, обсушити, акуратно розріжте навпіл, видаліть кісточку. З'єднайте оливкова олія, сік 1 лайма, трохи солі, перцю. За допомогою пензлика змастіть човники авокадо.
3. Викладіть на розігріту гриль-сковороду і смажте 4-5 хвилин. В процесі не чіпайте авокадо, щоб були чіткі полосочки.
4. Паралельно розігрійте трохи олії і викладіть креветки. Обсмажте 3-4 хвилинки на середньому вогні до рум'яності.
5. Викладіть готові човники на тарілку для подачі.
6. Заливка krevetkami, полийте соком лайма і за бажанням прикрасьте зеленню.
Закуску можна подавати до столу.
Смачного!
Закуску можна подавати до столу.
Смачного!