Смажені великі креветки
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що найпоширеніший варіант приготування креветок - це просто відварити їх. Але набагато смачніше креветки виходять, якщо їх обсмажити з ароматними травами.
Морепродукти завжди вважалися делікатесом. Тому найчастіше їх подають до святкового столу або на фуршети. Дуже популярними є креветки. Особливо їх люблять пивомани в якості закуски до холодного пінного напою. Щоб дізнатися, як приготувати великі креветки, прочитайте цей рецепт.
- Королівські креветки - 1 кілограм
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Часник - 5-6 зубчиків
- Свіжа або суха зелень - За смаком
Відварені і неочищені креветки викладіть в друшляк. Ретельно їх промийте, щоб морепродукти розтанули. Дайте зайвої рідини стекти і перекладіть креветки в будь-яку ємність.
Приготуйте маринад для креветок. Для цього змішайте соєвий соус, рослинна олія, сіль, перець, подрібнений часник, посічену свіжу або сушену зелень.
Залийте маринадом креветки. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то залиште креветки маринуватися в холодильнику на деякий час. Якщо ж немає, то відразу приступайте до смаженні. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте креветки хвилин десять.
Потім кришку відкрийте і смажте їх, постійно помішуючи, поки не випарується вся рідина. Креветки подавайте гарячими!