Рецепт Великі пельмені фото

Великі пельмені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви з начинкою, Пельмені

Хочу запропонувати вам щодо ледачий варіант пельменів. Готуються швидко, а виходять соковиті і дуже смачні!

Пропоную приготувати великі пельмені. В наші дні без зусиль можна купити упаковку заморожених пельменів, але навіть дуже дорогі не зрівняються за смаком з приготованими своїми руками. І всеж, при всьому бажанні, на їх приготування не завжди є час, адже ліплення пельменів - це досить довгий і скрупульозне заняття. Для того, щоб ви не відмовляли собі в задоволенні скуштувати домашні пельмені я пропоную цей рецепт. На ліплення піде набагато менше часу, а за смаком великі пельмені будуть нітрохи не гірше за своїх маленьких побратимів. Я роблю пельмені за розміром приблизно як манти або хінкалі, ви можете зробити і трохи крупніше, якщо хочете ще більше скоротити час на їх приготування.

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 500 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Фарш - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
великі пельмені - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
великі пельмені - фото крок 2
У глибоку миску налийте воду, додайте яйце, сіль і перемішайте.
великі пельмені - фото крок 3
Частинами введіть борошно.
великі пельмені - фото крок 4
Кожен раз перемішайте тісто ложкою.
великі пельмені - фото крок 5
Після того, як перемішувати ложкою стане важко, додайте олію.
великі пельмені - фото крок 6
Підсипаючи борошно, що залишилося, замісіть тісто. Вимішуйте тісто обов'язково руками і до тих пір, поки воно не стане однорідним і не перестане липнути до рук. Зберіть його в кулю, накрийте чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин.
великі пельмені - фото крок 7
З'єднайте фарш, подрібнений дрібними кубиками цибулю, зелень, сіль і будь-які улюблені спеції. Для соковитості можна додати до фаршу 50 мл води.
великі пельмені - фото крок 8
Добре все перемішайте.
великі пельмені - фото крок 9
Від тесту відріжте шматок, розкачайте його ковбаскою і наріжте на шматочки. Кожен шматочок обваляйте з двох сторін у борошні і розкачати у формі кола. Розмір приблизно такий, як якщо б ви робили манти. Покладіть по центру начинку, защіпніте пальцями краю і з'єднайте куточки між собою.
великі пельмені - фото крок 10
Таким чином сформуйте все пельмені. Із вказаної кількості фаршу виходить близько 25 штук. Коли все пельмені будуть готові, їх можна заморозити про запас або відразу відварити в підсоленій воді протягом 5 хвилин після закипання.
великі пельмені - фото крок 11
Пельмені виходять дуже смачні і соковиті. Подавайте їх зі сметаною, вершковим маслом або будь-яким улюбленим соусом. Смачного!

Схожі рецепти