Рецепт Макарони великі «мушлі» з фаршем фото

Макарони великі «мушлі» з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Макарони , Фарш
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пару днів назад знайшов цікаві макаронні вироби - великі черепашки, які бачив вперше. Пошукав в інтернеті рецепт і знайшов один варіант, як приготувати макарони великі"Мушлі" з фаршем.

Опис приготування:

Такі макарони не часто зустрінеш на прилавках магазинів, це особливий сорт. В якості начинки можна приготувати абсолютно будь-який фарш: м'ясної (з різних сортів або одного), овочевий, з морепродуктів або грибний. Попередньо великі черепашки потрібно відварити, а потім вже начиняти фаршем (і краще опускати їх в киплячу воду по одній, щоб не злиплися). Фаршировані черепашки відправляю в духовку і запікаю 15-20 хвилин.

  • Морквина - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Фарш - 300 грам
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
  • Помідор - 1 штука
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Мушлі - 250 грам
макарони великі
1. Цибулину очищаю від лушпиння і нарізаю дрібними кубиками. Сковороду відправляю на вогонь, викладаю фарш і додаю трохи води, після цього додаю порізану цибулю.
макарони великі
2. Морквину чищу і мою, подрібнюю на дрібній тертці, 1 зубчик часнику чищу і теж подрібнюю на дрібній тертці.
макарони великі
3. У сковороду до м'яса з цибулею додаю морквину і часник, перемішую.
макарони великі
4. Помідор мою, гострим ножем зрізаю шкірку, м'якоть подрібнюю дрібним кубиком.
макарони великі
5. Додаю помідор в сковороду, зелень дрібно нарізаю і також додаю до фаршу, солю і кладу до смаку спеції, готую на середньому вогні до повного випаровування рідини.
макарони великі
6. Ставлю на плиту каструлю з водою, солю і вливаю соняшникову олію, по одній опускаю великі черепашки, відварюю все разом протягом декількох хвилин.
макарони великі
7. У мисці змішую кетчуп, сметану (3 столові ложки), подрібнений часник, кладу сіль і спеції, ретельно перемішую до однорідної консистенції.
макарони великі
8. Шматочок твердого сиру подрібнюю на дрібній тертці і перекладаю в тарілку.
макарони великі
9. Відварені макаронні вироби перекидають на друшляк, щоб пішла вся вода.
макарони великі
10. До фаршу на сковороді додаю столову ложку сметани і перемішую, тоді фарш буде соковитим.
макарони великі
11. Кожну велику черепашку фарширую отриманою начинкою і укладаю в форму для випікання, яку попередньо потрібно змастити соняшниковою олією.
макарони великі
12. Всередину кожної фаршированої черепашки акуратно вливаю приготований соус.
макарони великі
13. Що залишився соус розбавляю водою, заповнюю цією сумішшю форму з черепашками, зверху посипаю тертим сиром. Відправляю макарони в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
макарони великі
14. Готові макарони дістаю з духовки і ще гарячими подаю на стіл. Смачного!

Схожі рецепти