Макарони великі «мушлі» з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Пару днів назад знайшов цікаві макаронні вироби - великі черепашки, які бачив вперше. Пошукав в інтернеті рецепт і знайшов один варіант, як приготувати макарони великі "мушлі" з фаршем.
Такі макарони не часто зустрінеш на прилавках магазинів, це особливий сорт. В якості начинки можна приготувати абсолютно будь-який фарш: м'ясної (з різних сортів або одного), овочевий, з морепродуктів або грибний. Попередньо великі черепашки потрібно відварити, а потім вже начиняти фаршем (і краще опускати їх в киплячу воду по одній, щоб не злиплися). Фаршировані черепашки відправляю в духовку і запікаю 15-20 хвилин.
- Морквина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Фарш - 300 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Помідор - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Зелень - За смаком
- Мушлі - 250 грам
1. Цибулину очищаю від лушпиння і нарізаю дрібними кубиками. Сковороду відправляю на вогонь, викладаю фарш і додаю трохи води, після цього додаю порізану цибулю.
2. Морквину чищу і мою, подрібнюю на дрібній тертці, 1 зубчик часнику чищу і теж подрібнюю на дрібній тертці.
3. У сковороду до м'яса з цибулею додаю морквину і часник, перемішую.
4. Помідор мою, гострим ножем зрізаю шкірку, м'якоть подрібнюю дрібним кубиком.
5. Додаю помідор в сковороду, зелень дрібно нарізаю і також додаю до фаршу, солю і кладу до смаку спеції, готую на середньому вогні до повного випаровування рідини.
6. Ставлю на плиту каструлю з водою, солю і вливаю соняшникову олію, по одній опускаю великі черепашки, відварюю все разом протягом декількох хвилин.
7. У мисці змішую кетчуп, сметану (3 столові ложки), подрібнений часник, кладу сіль і спеції, ретельно перемішую до однорідної консистенції.
8. Шматочок твердого сиру подрібнюю на дрібній тертці і перекладаю в тарілку.
9. Відварені макаронні вироби перекидають на друшляк, щоб пішла вся вода.
10. До фаршу на сковороді додаю столову ложку сметани і перемішую, тоді фарш буде соковитим.
11. Кожну велику черепашку фарширую отриманою начинкою і укладаю в форму для випікання, яку попередньо потрібно змастити соняшниковою олією.
12. Всередину кожної фаршированої черепашки акуратно вливаю приготований соус.
13. Що залишився соус розбавляю водою, заповнюю цією сумішшю форму з черепашками, зверху посипаю тертим сиром. Відправляю макарони в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
14. Готові макарони дістаю з духовки і ще гарячими подаю на стіл. Смачного!