Мушлі з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Хто не знає, черепашки, або конкільоні, - це такі величезні макарони, з яких можна приготувати цілу купу нових страв Чим і рекомендую зайнятися - виходить незвичайно і ситно, і дуже смачно
Якщо ви все ще задається питанням, як приготувати черепашки з фаршем, то скажу відразу - це дуже просто. Цим мені вони і полюбилися - легко готувати, а виглядають незвично А хто ж з нас не любить дивувати гостей кулінарними новинками? Так що конкільоні (по російськи, черепашки) - саме те, дуже раджу цей простий рецепт черепашок з фаршем!
Приготувати черепашки з фаршем рекомендую наступним перевіреним мною чином:
1. Насамперед дістанемо розморожувати наш фарш, а цибулю і моркву подрібнити на тертці або ножем. Ставимо чайник (потім зрозумієте, для чого).
2. Тепер на сковорідку з високими бортиками викладаємо наші черепашки в один шар, і так, щоб ще між ними залишався простір - адже вони будуть збільшуватися в розмірах в процесі приготування. І кожну з них заповнюємо фаршем. Додаємо трохи рослинного масла (краще взяти оливкова, щоб все було в дусі Італії) і заливаємо окропом з чайника так, щоб вода покривала черепашки приблизно наполовину.
3. Ставимо на маленький вогонь, і тушкуємо приблизно 40 хвилин. Важливо періодично доливати воду до такого рівня, а не те пригорять
4. Поки наші черепашки булькають під кришкою, цибулю і моркву обсмажити на олії, а так само солимо і перчимо трохи. Як цибуля дійде до напівпрозорості - додамо ще трохи олії, води, а також сметану і кетчуп. Перемішуємо, трохи зменшуємо вогонь.
5. Тепер залишилося тільки заповнити вже майже готові черепашки цим соусом, залишити ще на пару хвилин під кришкою, - і можна подавати!
Як вид, нічого складного, а на вигляд і смак - справжній делікатес! Так що радійте себе і близьких. Смачного!
- Фарш - 200 грам
- Мушлі - 25 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
Приготувати черепашки з фаршем рекомендую наступним перевіреним мною чином:
1. Насамперед дістанемо розморожувати наш фарш, а цибулю і моркву подрібнити на тертці або ножем. Ставимо чайник (потім зрозумієте, для чого).
2. Тепер на сковорідку з високими бортиками викладаємо наші черепашки в один шар, і так, щоб ще між ними залишався простір - адже вони будуть збільшуватися в розмірах в процесі приготування. І кожну з них заповнюємо фаршем. Додаємо трохи рослинного масла (краще взяти оливкова, щоб все було в дусі Італії) і заливаємо окропом з чайника так, щоб вода покривала черепашки приблизно наполовину.
3. Ставимо на маленький вогонь, і тушкуємо приблизно 40 хвилин. Важливо періодично доливати воду до такого рівня, а не те пригорять
4. Поки наші черепашки булькають під кришкою, цибулю і моркву обсмажити на олії, а так само солимо і перчимо трохи. Як цибуля дійде до напівпрозорості - додамо ще трохи олії, води, а також сметану і кетчуп. Перемішуємо, трохи зменшуємо вогонь.
5. Тепер залишилося тільки заповнити вже майже готові черепашки цим соусом, залишити ще на пару хвилин під кришкою, - і можна подавати!
Як вид, нічого складного, а на вигляд і смак - справжній делікатес! Так що радійте себе і близьких. Смачного!