Рецепт Смажена картопля з піджаркою фото

Смажена картопля з піджаркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

Хрустка, апетитна, дуже смачна смажена картопля з піджаркою в домашніх умовах - це відмінна ідея не тільки для гарніру, але і для ситного обіду або вечері.

Опис приготування:

1. Очистіть картопля, наріжте його брусочками. Викладіть на паперовий рушник, добре промокніть залишки води.

2. Розігрійте на сковороді рослинне масло.

3. Викладіть картоплю так, щоб він лежав в один шар. Це один з найважливіших моментів, щоб вийшла смажена картопля з піджаркою в домашніх умовах.

4. Смажте на сильному вогні, не перемішується, поки не почне утворюватися рум'яна кірочка.

5. Після акуратно перемішайте і приберіть вогонь до середнього.

6. Очистіть цибулину, наріжте її півкільцями і додайте на сковороду. Також в рецепті приготування смаженої картоплі з піджаркою можна використовувати часник.

7. Смажте картоплю до м'якості. Для 5-7 хвилин до готовності посоліть за смаком і при бажанні додайте дрібку перцю.

Перед подачею картоплю можна викласти на паперову серветку, щоб видалити залишки масла. От і все, блюдо готово. Смачного!

  • Картопля - 2-3 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
1. Очистіть картопля, наріжте його брусочками. Викладіть на паперовий рушник, добре промокніть залишки води.

2. Розігрійте на сковороді рослинне масло.

3. Викладіть картоплю так, щоб він лежав в один шар. Це один з найважливіших моментів, щоб вийшла смажена картопля з піджаркою в домашніх умовах.

4. Смажте на сильному вогні, не перемішується, поки не почне утворюватися рум'яна кірочка.

5. Після акуратно перемішайте і приберіть вогонь до середнього.

6. Очистіть цибулину, наріжте її півкільцями і додайте на сковороду. Також в рецепті приготування смаженої картоплі з піджаркою можна використовувати часник.

7. Смажте картоплю до м'якості. Для 5-7 хвилин до готовності посоліть за смаком і при бажанні додайте дрібку перцю.

Перед подачею картоплю можна викласти на паперову серветку, щоб видалити залишки масла. От і все, блюдо готово. Смачного!

Схожі рецепти