Курячий суп з піджаркою
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати курячий суп з піджаркою, та не простий, а зроблений за оригінальним рецептом прямо з Таїланду! Тайська кухня дуже незвичайна і смачна, так відкрийте ж її для себе!
Розповідаю, як приготувати курячий суп з піджаркою. Це рецепт тайської кухні, тому в оригіналі в ньому використовуються такі "нововведення" як кокосове молоко, кунжутне масло і каламонтін. Але для наших реалій я його кілька переробила і замінила більш доступними продуктами для наших широт. Вийшло смачно. Рекомендую спробувати!
- Курка - 500 грам
- Мал - 200 грам
- Молоко - 200 грам (в ідеалі - кокосове)
- Масло рослинне - 250 грам (в ідеалі - кунжутне)
- Часник - 1 штука (ціла головка)
- Цибуля - 1 штука
- Бульйон курячий - 4 склянки
- Luk-salotų - 0.5 пучка
- Kalamondin - 6 штук(6 невеликих плодів; можна замінити лаймом або лимоном)
- Спеції - За смаком
1. Обсмажити курку (порізану кубиками) і цибулю. Сюди ж - роздавлений часник. Я використовую для смаження не всі кількість масла, вказане в рецепті, а приблизно третина.
2. Далі додамо спеції, залишок масла і промитий рис. Обсмажити все разом, поки рис не стане золотистим.
3. А ось тепер вогонь зменшуємо, заливаємо бульйон і молоко, тушкуємо до готовності рису приблизно 10-20 хвилин. Для 5 хвилин до кінця готування додамо половинки цитрусів і подрібнену цибулю-шалот.
4. Ну, от і все! Суп вийде густим і наваристим, так і потрібно. Подавайте його гарячим!